Yaş Meyve Sebze İhracatçılarının Sorunları Masaya Yatırıldı

Akdeniz İhracatçı Birlikleri organizasyonunda “Yaş Meyve Sebze İhracatını Değerlendirme Toplantısı” gerçekleştirildi. Toplantıda ihracatçıların sıkıntıları ve sorunları masaya yatırıldı.

Yaş Meyve Sebze İhracatçılarının Sorunları Masaya Yatırıldı
Akdeniz Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği (AKİB) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kavak, başkan yardımcıları iş adamı Necdet Sin, Mehmet Soylu, Yönetim Kurulu Üyeleri ile çok sayıda iş adamının, bulunduğu toplantıya Hataylı yaş meyve-sebze ihracatçısı da katıldı.

Akdeniz Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Necdet Sin, Rusya krizinden sonra pazar kaybını telafi edecek bir takım strateji geliştirmeye başladıklarını, bu çerçevede yeni bir eylem planı hazırladıklarını söyledi.



İhracatçıların sorunlarını takip ettiğini söyleyerek durum değerlendirmesinde bulunan Akdeniz Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kavak ise, “İhracatçı iş adamlarımızın AKİB olarak sorunlarını çözmeye çalışıyoruz. Bu toplantıda amacımız sizleri doğru ve gerçekçi bilgilendirmek. Yapılan çalışmaları sizlerle paylaşmak istiyoruz” dedi.

Yaş meyve sebze sektörünün zor bir süreçten geçtiğini dile getiren Kavak sözlerini şöyle sürdürdü:

Rusya ile yaşanan kriz zor bir süreçten geçti. Rusya krizi en çok bizim sektörü etkiledi. Akdeniz Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulumuzla birlikte krizin ilk günü bakanla görüşme sağlayarak sorunu izah ettik. Sağ olsun bakanımız kriz masası oluşturarak 100 trilyon para alarak ihracatçılarımıza destek oldu ve sektörümüzü kurtarmış olduk."

Akdeniz Yaş Meyve-Sebze İhracatçıları Birliği ve Narenciye Tanıtım Grubu (NTG) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kavak, sektörde seferlik ilan ettiklerini ve Rusya’ya ile yaşanan sıkıntıdan dolayı kaybolan pazar payının farklı ülkelerden ve daha farklı pazarlardan bulunacağını söyledi.



Toplantının sonunda Akdeniz Yaş Meyve Sebze Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kavak, sektör sorunlarını değerlendirmek ve ortak bir akıl ile çözüm önerileri geliştirmek adına bu gibi toplantıların önümüzdeki dönemlerde de artarak devam edeceğini belirtti.

Kaynak: İHA