Tunceli Merkezli Terör Operasyonu

Tunceli ve iki ilçesi ile Elazığ'da düzenlenen operasyonlarda, terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım ettikleri iddiasıyla 7 kişi gözaltına alındı.

Tunceli ve iki ilçesi ile Elazığ'da düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda, terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım ettikleri öne sürülen 7 kişi gözaltına alındı.

Tunceli Valiliğinden yapılan açıklamada, Tunceli İl Jandarma Komutanlığı tarafından bugün Tunceli merkez, Pertek ve Pülümür ilçeleri ile Elazığ ilinde eş zamanlı operasyon düzenlendiği belirtildi.

'Terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etmek' iddiasıyla 7 şüpheli şahısa ait, 9 ayrı adres ve Partizan bürosunda arama yapıldığı belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

'Yapılan adli aramada 1 adet dolu tabanca şarjörü, çok sayıda dijital malzeme ve örgütsel doküman Pertek Cumhuriyet Savcılığı talimatıyla muhafaza altına alınmıştır. Şüpheliler, İl Jandarma Komutanlığımız tarafından haklarında adli soruşturma başlatılmak üzere gözaltına alınmıştır. İlimizde terörist unsurlara yönelik düzenlenen operasyonlara devam edilmekte olup, güvenlik güçlerimiz bölge halkımızında desteğiyle huzur ve güvenliği sağlamak maksadıyla ilimiz genelinde teröristlerle mücadelesini kararlılıkla sürdürecektir.'

Kaynak: AA