'Evlilik Programları Mahremiyeti Zehirliyor'

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Antalya İl Müdür Yardımcısı Özer: 'Evlilik programlarına katılan bireylerin aile mahremiyeti ortadan kalkıyor. Aile içi olumsuzlukların açıkça ortaya konulması çocuk ve gençlerin kendi öz anne ve babalarına olan güvenlerini sarsıyor'

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Antalya İl Müdür Yardımcısı Nevzat Özer, evlilik programlarına katılan bireylerin aile mahremiyetinin ortadan kalktığını bildirdi.

Aynı zamanda psikolojik danışmanlık yapan Özer, yaptığı açıklamada, evliliğin en önemli olgularından birisinin mahremiyet olduğunu söyledi. Mahremiyetin bu programlar sayesinde zedelendiğini belirten Özer, programlarda geleneksel evlenme formatının dışına çıkıldığını kaydetti.

Evlilik programlarında reyting uğruna kişilik hakların hiçe sayıldığını vurgulayan Özer, şöyle devam etti:

'Popüler medya, ekonomik olarak ayakta kalabilmek için okur ve izleyici sayısını artırmaya bakıyor. Bir işin meşruiyetine, ahlakına bakılmadan her yol deneniyor. Tek amaçları yüksek reyting sahibi olmaya amaçlayanlar evliliğin kutsallığını yok ediyor, ve görünmeyeni görülür hale getirme çabası içinde oluyor. İnsanlar bu programlarda mahrem hayatlarını, özel yaşamlarını ortaya döküyor. Ne kadar özel konular paylaşılırsa o kadar gündemde kalıp geniş kitleler üstüne çekme yarışı ve rekabeti içine giriliyor.'

Toplumun geleneksel yapısında var olan ailenin kutsiyeti anlayışının reyting uğruna görmezlikten gelindiğini vurgulayan Özer, 'Eğitim seviyesinin ne olduğu bilinmeyen insanlar uzman edasıyla 'Ali'nin, Ayşe'nin' evliliğini masaya yatırıp ameliyat ediyor. Bir takım ilaçlar veriyorlar ama bu ilaçlar yanlış oluyor sadece o kişiyi değil programı izleyenleri de zehirliyor. Evlilik programlarına katılan bireylerin aile mahremiyeti ortadan kalkıyor. Aile içi olumsuzlukların açıkça ortaya konulması çocuk ve gençlerin kendi öz anne ve babalarına olan güvenlerini sarsıyor' açıklamasında bulundu.
Kaynak: AA