Devlet Desteğiyle 16 Yıldır Organik Çilek Üretiyor

Aydın’ın Didim ilçesine bağlı Akköy Mahallesi’nde devlet desteği alan üretici Ali Olgun, 16 yıldır organik çilek üretimi gerçekleştiriyor.

Devlet Desteğiyle 16 Yıldır Organik Çilek Üretiyor
Didim’de 16 yıl önce dönemin kaymakamı Abdurrahman Koçoğlu ve İlçe Tarım Müdürü İsmail Efe’nin teşvikiyle Didim Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Vakfı’ndan faizsiz kredi alarak çilek üretimine başlayan Akköylü üretici Ali Olgun, 16 yıldan beri çilek üretiyor.

Bu yıl 10 dönümlük örtü altında çilek üreten Çarşamba ve Cumartesi pazarına getirerek satışa başlayan Ali Olgun, tarlayı sürmeden önce hayvan gübresiyle gübrelediğini belirterek, “Bu tarlada bir avuç Avrupa gübresi yok. Bu çileklerin hepsi organik” dedi.

Didim’de ilk defa erkenci olarak adlandırılan rubigen çileği yetiştirdiğini belirten Olgun, çileğin fidesini Sultanhisar’dan getirdiğini, şimdi meyve vermeye başladığını söyledi.

Rubigen çileğini ilçeye kazandırdığı için çok mutlu olduğunu kaydeden Ali Olgun, “Didim-Söke yolunda Taşburun’a yakın yol kenarında 10 dönümlük alanda çilek yetiştiriyorum. İlk başladığımız yıllarda 2 dönümdü ve 10 dönüme çıkardık. Her yıl üzerine koyarak artırıyoruz. Atça ve Sultanhisar gibi olmasa da biz perakende sattığımız için memnunuz. 10 dönümlük diğer arazide ise salatalık ve karpuz gibi ürünler yetiştiriyorum” dedi.

Kaynak: İHA