Avustralya'da Türk Pazar Festivali

Dokuzuncu Türk Pazar Festivali Melbourne'de düzenlendi.

Avustralya'nın Melbourne kentinde gerçekleştirilen 9. Türk Pazar Festivali'ne binlerce kişi katılıyor.

Moreland Türk Derneği tarafından Melbourne'ün tarihi mekanlarından Victoria Market'te düzenlenen Türk Pazar Festivali'nde, Türkiye ve KKTC'den gelen sanatçılar Anadolu ve Kıbrıs türkülerini seslendirdi.

Türk kültürü, yemekleri ve el sanatlarının tanıtıldığı festivali organize eden Moreland Türk Derneği Başkanı Cemal Akdeniz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, binlerce kişinin katıldığı festivalin hedefinin Türk kültürünü Avustralyalılarla buluşturmak olduğunu söyledi.

Festivalde mehter marşları, ebru sanatı, halk oyunları, yemek kültürü, Türk kahvesi ve halk müziğinin tanıtıldığını belirten Akdeniz, Türk toplumunu, asimile olmadan Avustralya'ya entegre etmek istediklerini ifade etti.

Avustralya'daki festivallerde Türkleri temsil eden ve bu yıl kuruluşunun 20. yılını kutlayan Avustralya Türk Mehter Takımı da festivalde konser verdi.

Öte yandan, KKTC standının bu yılki konuğu KKTC Kızılayı Başkanı Ahmet Ulubay oldu. Avustralya'da yaşayan Türkleri bu festivalde bir arada görmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Ulubay, 'Bundan sonra da Kıbrıs Türkleri olarak Avustralya'da daha iyi temsil edilmek için gerekli çalışmaların yapılacağına inanıyoruz' dedi.

- Avustralyalılar Türk yemeklerini sevdi

Kebaptan közde mısıra, gözlemeden Türk kahvesine, lahmacundan ayrana, hamsi tavadan tatlılara kadar festivalde satılan Türk yemeklerine, Avustralyalılar yoğun ilgi gösterdi.

Festivali ve yemekleri çok beğendiğini ifade eden Uganda asıllı bir Avustralyalı, 'Gözleme yemeye geldim. Ayranı ilk kez denedim, hiç fena değil' diye konuştu.

Moreland Türk Derneği tarafından organize edilen festival için Türkiye ve KKTC'den gelen sanatçılar yarın Melbourne'de halk konseri verecek.

Kaynak: AA