''Keşanlı Ali Destanı'' Son Kez Sahnelenecek

Samsun Devlet Opera ve Balesi, Türkiye’de epik tiyatro türünün öncüsü kabul edilen yazar, öğretim üyesi ve gazeteci Haldun Taner’in doğumunun 100. yılında yazarın en önemli eserlerinden Keşanlı Ali Destanı adlı müzikli oyun 12 Mart Cumartesi akşamı bu sezon son kez sahnelenecek.

''Keşanlı Ali Destanı'' Son Kez Sahnelenecek
Dünya prömiyeri Mart 1964’te Gülriz Sururi - Engin Cezzar Tiyatrosu’nda yapılan, 50 yılı aşkın süredir Türk ve dünya sahnelerinde kendine haklı bir yer edinen Keşanlı Ali Destanı, Türk Tiyatrosu’nun en sevilen eserleri arasında yer alıyor. Gecekondu mahallesi Sineklidağ’ın kendine bir kahraman ve bir destan yaratmasının hikayesini, sisteme, sosyal yapıya, bireye, siyasete ve hukuk düzenine eleştirel gerçekçi bir yaklaşım getirerek ele alan Keşanlı Ali Destanı’nı rejisör Melih Öztürk sahneye koydu.

Orkestra şefliği Kıvanç Tepe tarafından gerçekleştirilen oyunun dekor tasarımı Hakkı Kandır’a, kostüm tasarımı Aydan Çınar’a ait. Eserin koro şefliğini Mikail Iskrov üstleniyor. Koreografisi Seda Ayvazoğlu tarafından yapılan eserin ışık tasarımı ise Murat Yılmaz’a ait.

Müzikli oyun, 12 Mart Cumartesi akşamı saat 20.00’de son kez sahnelenecek.
Kaynak: İHA