'Keşanlı Ali Destanı'ndan Samsunlu Sanatseverlere Veda

Türk tiyatrosunun ilk epik oyunu olan ve dünya prömiyeri 1964'ün mart ayında Gülriz SururiEngin Cezzar Tiyatrosu'nda yapılan 'Keşanlı Ali Destanı', yarınki gösteriyle Samsunlu izleyiciye bu sezon için veda edecek.

Samsun Devlet Opera ve Balesi (SAMDOB), Türkiye'de epik tiyatro türünün öncüsü kabul edilen yazar, öğretim üyesi ve gazeteci Haldun Taner'in en önemli eserlerinden 'Keşanlı Ali Destanı'nı, bu sezon son kez sanatseverler ile buluşturacak.

Samsun Devlet Opera ve Balesi sahnesinde sanatseverlerin beğenisine sunulacak 'Keşanlı Ali Destanı'nın rejisörlüğünü Melih Öztürk, müziğini Yalçın Tura, orkestra şefliğini Kıvanç Tepe, koro şefliğini Mikhail Iskrov, dekorunu Hakkı Kandır, kostüm tasarımını Aydan Çınar ve ışık sorumluluğunu Oğuz Murat Yılmaz üstlenecek.

Türk tiyatrosunun ilk epik oyunu olan ve dünya prömiyeri 1964 yılının mart ayında Gülriz Sururi-Engin Cezzar Tiyatrosu'nda yapılan Keşanlı Ali Destanı, 50 yılı aşkın süredir Türkiye ve dünyada sahneleniyor ve büyük beğeni topluyor.

Gecekondu mahallesi Sineklidağ’ın kendine bir kahraman ve destan yaratmasının hikayesini anlatan oyun, sisteme, sosyal yapıya, bireye, siyasete ve hukuk düzenine eleştirel ve gerçekçi bir yaklaşımda bulunuyor.

Koreografisini Seda Ayvazoğlu'nun yaptığı eser, yarın akşam saat 20.00'de Samsun Devlet Opera ve Balesi'nde sahnelenecek.
Kaynak: AA