Bolu Belediye Başkanı Yılmaz Açıklaması

'Bolu Belediyesi şu an kendi gücüne güç katan ve bulunduğu pozisyon itibarıyla Türkiye'nin en güçlü belediyesi haline geldi'.

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, 'Bolu Belediyesi şu an kendi gücüne güç katan ve bulunduğu pozisyon itibarıyla Türkiye'nin en güçlü belediyesi haline geldi' dedi.

Bolu Belediyesinin araç filosuna dahil edilen 16 kamyon, 4 tır, 3 ekskavatör, 6 beko loder, 23 hizmet aracı, 4 silindir, 2 forklift, 4 dorse ile birer adet sepetli araç, cenaze yıkama aracı, dozer ve kar küreme aracı, asfalt kazıma makinesi, finişer, merdivenli itfaiye aracı, traktör ve vinç olmak üzere ile toplam 71 aracın tanıtımı için Karaçayır Mahallesi'ndeki eski panayır alanında tanıtım töreni düzenlendi.

Törene, Bolu Belediye Başkanı Alaadddin Yılmaz, AK Parti Bolu Milletvekilleri Ali Ercoşkun ile Fehmi Küpçü, Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Bolu Belediyesi Halk Dansları Topluluğu'nun halk oyunu gösterisiyle başlayan törende, AİBÜ Öğrenci Konseyi tarafından oluşturulan mehter takımı da gösteri yaptı.

Yılmaz, törende yaptığı konuşmada, 12 yıl önce göreve başladıklarında belediyenin bütün gelirinin yüzde 95’inden fazlasının personel gideri olduğuna belirterek, şu an ise taşeron işçileri de dahil tüm personel giderlerini gelirin yüzde 17’sine düşürdüklerini bildirdi.

Türkiye’de bu noktaya gelen bir başka belediyenin daha olmadığını vurgulayan Yılmaz, 'Bu noktaya gelirken hiç boş durmadık. Çok yoğun bir şekilde altyapı çalışmalarını sürdürdük. Bunlar hız kesmeden de devam edecek. Bütün bu çalışmalar esnasında da gücümüze güç katarak yolumuza devam etmek zorundayız. Şu an itibariyle araç filosu olarak çok güçlü bir noktaya geldik. Bugün tanıtımını yaptığımız 71 araçla birlikte toplam 253 aracımız oldu. Bolu belediyesi, şu an itibariyle kendi gücüne güç katan ve bulunduğu pozisyon itibari ile Türkiye'nin en güçlü belediyesi haline geldi' diye konuştu.

Yılmaz, şu an sahip oldukları kırma taş tesislerinin, bu alanda çalışan hiçbir özel firmada bulunmadığını belirterek, 'Hiçbir özel firmanın bizimle yarışamayacağı kadar çok malzeme üretecek kapasitede tesisimiz var. Asfalt üretimi konusunda da Türkiye’de bizimle yarışabilecek bir firmanın olmadığını da ifade edebilirim. Şu an sahip olduğumuz 3 bin tonluk asfalt depolarımız dolu. Yeni asfalt tesislerimiz de hizmete girdi. Günde 3 bin ton asfalt üretebilecek kapasitedeyiz. Şu an Ankara’ya asfalt satarak para kazanabilecek kadar güçlü bir yapıya sahibiz' ifadesini kullandı.

Kaynak: AA