Mardin'de Terör Mağdurlarına Destek Toplantısı

MÜSİAD Mardin Şube Başkanı Kasap, 'Her şeyden önce bölgemizde terör olaylarından dolayı göç etmek zorunda kalan vatandaşlarımıza yardım etmek boynumuzun borcudur' dedi.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Mardin Şube Başkanı Mehmet Nureddin Kasap, bölgede yaşanan terör olaylarından dolayı göç etmek zorunda kalan vatandaşlara yardım etmenin boyunlarının borcudur olduğunu söyledi.

Kasap, Mardin Valiliği'nde terör olayları nedeniyle Mardin ve ilçelerine gelen vatandaşlar için emlakçı ve mahalle muhtarları ile düzenlenen toplantıya katıldı.

Burada konuşan Kasap, yaşanan terör olayları nedeniyle Mardin ve ilçelerine iç göçün yaşandığını belirtti.

'Her şeyden önce bölgemizde terör olaylarından dolayı göç etmek zorunda kalan vatandaşlarımıza yardım etmek boynumuzun borcudur' diyen Kasap, şunları kaydetti:

'MÜSİAD ve valilik olarak elimizi taşın altına koymaya hazır olduğumuzu belirtmek isterim. Siz değerli katılımcılardan istirhamımız ise, elinizde mevcut kiralık ve satılık konut sayısını bize iletmeniz ve ne olursa olsun kendinizden de bir şeyleri bu yardıma katmak olacaktır. Bu katkılarınız illaki maddi değil. Örneğin muhacir kardeşlerimize, kiralık dairelerde ev sahiplerinden kirayı artırmamalarını aksine gerekirse indirim yapmalarını rica edin. Yüzyılda bir karşılaştığımız bu durumda Asrı Saadet Dönemi'nin ensar ve muhacir bilincini yaşayıp yaşatmamız gerekir.'

Diğer katılımcıların da görüş ve önerilerini dile getirdiği toplantıya, Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak, Artuklu Kaymakamı Şakir Öner Öztürk, Kardeşlik ve Dayanışma Platformu Başkanı Abdulsamet Yılmaz, MÜSİAD Mardin Şubesi yönetim kurulu üyeleri katıldı.
Kaynak: AA