Bursa'da Kültür Sanat

BDT 'Bana Mastikayı Çalsana' ve 'Kozalar' oyunlarını sahneleyecek, uluslararası tiyatro festivaline ev sahipliği yapacak.

Bursa Devlet Tiyatrosunda (BDT) 'Bana Mastikayı Çalsana' ile 'Kozalar' oyunları sahnelenecek. BDT ayrıca, 'Bursa Uluslararası Balkan Ülkeleri Tiyatro Festivali'ne ev sahipliği yapacak.

Nilbanu Engindeniz'in yazdığı, Murat Atak'ın yönettiği 'Bana Mastika'yı Çalsana' oyununun dekorunu Tayfun Çebi, kostümlerini Funda Çebi, ışık tasarımını ise Yakup Çartık üstleniyor.

Hafize Gün, Berrin Kulya Balkanlar, Ecehan Şarman Çetinkaya ve Yener Sezgin'in aralarında bulunduğu çok sayıda oyuncunun rol aldığı oyunda, İzmir İkiçeşmelik'teki yaşama yer veriliyor. Oyunda, bu semtte ikamet eden ve büyüyünce Romanlar gibi yaşamayı hayal eden küçük Yeşim'in 12 Eylül döneminde karşılaştığı zorluklar ele alınıyor.

Oyun, Ahmet Vefik Paşa (AVP) Sahnesi'nde bugün ve yarın 20.00'den itibaren sahnelenecek.

Adalet Ağaoğlu'nun yazdığı, Zeynep Su Kasapoğlu'nun yönettiği 'Kozalar'ın dekor ve kostüm tasarımını Hakan Dündar, ışık tasarımını ise Rahmi Özan yapıyor.

Serap Uluyol Karanfilci, Belgin Bilgin ve Yasemin Şener'in oynadığı oyunda, aylak, sorumsuz ve gösterişe düşkün üç orta sınıf kadının 1970'li yıllarda toplumun üzerine çöken anarşi ve baskıdan habersiz, kendi dünyalarında, bastırılmış istekleri, para ve mal tutkularıyla bencilce sürdürdüğü amaçsız yaşamı anlatılıyor. Oyun, bugün ve yarın saat 18.00'de Feraizcizade Oda Tiyatrosunda izlenebilecek.

- 'Bursa Uluslararası Balkan Ülkeleri Tiyatro Festivali'

Devlet Tiyatroları tarafından bu yıl 3'üncüsü düzenlenen 'Bursa Uluslararası Balkan Ülkeleri Tiyatro Festivali', 12 Mart'ta başlayacak.

Eskişehir Büyükşehir ile Bakırköy belediyelerinin şehir tiyatroları, İstanbul Devlet Tiyatrosu ile Makedonya, Slovakya, Bosna Hersek, Romanya, Bulgaristan'dan gelecek grupların oyunlarına yer verilecek festivalde, 27 Mart'a kadar 6'sı yabancı, ikisi şehir tiyatroları ve üçü özel tiyatrolara ait olmak üzere 11 oyun sahnelenecek.

Festival, Ahmet Vefik Paşa Tiyatrosu'ndaki AVP Sahnesi'nde 12 Mart Cumartesi günü saat 20.00'de İstanbul Devlet Tiyatrosu yapımı 'Erkek Arkadaş' oyunuyla başlayacak. 'Erkek Arkadaş' oyunu yine aynı sahnede ve saatte 13 Mart'ta da izleyicilerin beğenisine sunulacak.

14-15 Mart'ta ise AVP Sahnesi'nde Makedonya Üsküp Türk Tiyatrosunun 'Promethus' oyunu 20.00'de sahnelenecek. 16 Mart'ta da Tiyatro İntakt'ın 'Maymunlaşma' oyunu saat 18.00'den itibaren Feraizcizade Oda Tiyatrosunda sahneye konulacak.
Kaynak: AA