Özay Gönlüm'ün 16. Ölüm Yılı

Türk halk müziği sanatçısı Gönlüm için Denizli'de anma töreni düzenlendi.

Denizli Büyükşehir Belediyesince, Türk halk müziği sanatçısı Özay Gönlüm için anma töreni düzenlendi.

Çatalçeşme Oda Tiyatrosu bahçesindeki Özay Gönlüm heykeli önünde düzenlenen törende anıta çelenk bırakan Belediye Başkanı Osman Zolan, kenti dünyaya tanıtan sanatçının aynı zamanda halk arasında söylenmiş ve kaybolmaya yüz tutmuş birçok değeri ortaya çıkardığına dikkat çekti.

Denizli türkülerinin Gönlüm sayesinde halen söylendiğini ifade eden Zolan, şöyle konuştu:

'Özay Gönlüm, sadece Denizli için değil ülkemiz kültürü adına büyük katkı sağlamıştır. Sazıyla, sözüyle, yareniyle, ninenin mektuplarıyla Denizlimiz'in ve ülkemizin gönlünde taht kurmuştur. Kendine has müziği ve üslubuyla çok özel bir sanatçı olduğunu ortaya koymuştur. Türküler söylendikçe Özay Gönlüm gönlümüzde yaşamaya devam edecek. Çocuklarımız, gelecek nesiller onu tanıyacak ve türkülerimiz onun sayesinde ilelebet söyleniyor olacak.'

- Özay Gönlüm anısına klip çektiler Öte yandan Denizlili yerel sanatçı Sadi Cesuroğlu, Gönlüm'ü ölümünün 16. yılı anısına bir video klip hazırladı.

Cesuroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sanatçının eserleriyle ölümsüz olduğunu belirterek onun derlediği 'Hıkkıdık Tuttu Beni' isimli türküye klip çekerek Gönlüm'ü anmak istediklerini belirtti.

Acıpayam ilçesi Yeşilyuva Mahallesi'nde çektikleri klibin sosyal medyada ilgi gördüğünü dile getiren Cesuroğlu, 'Üstadımızı gördük ki kimse unutmamış' dedi.
Kaynak: AA