Ilgaz'ın Turizm Potansiyeli Masaya Yatırıldı

Ilgaz’ın Turizm potansiyeli ile ilgili toplantı Çankırı Valisi Vahdettin Özcan’ın Başkanlığında Ilgaz Doruk Otel’de gerçekleştirildi.

Ilgaz'ın Turizm Potansiyeli Masaya Yatırıldı
Toplantıya Vali Vahdettin Özcan, AK Parti Çankırı Milletvekilleri Hüseyin Filiz ve Av. Muhammed Emin Akbaşoğlu, Ilgaz Kaymakamı Muhammed Gürbüz, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Halil Altıntaş, Daire Amirleri ve basın mensupları katıldı.

Toplantıda bir açılış konuşması yapan Vali Vahdettin Özcan, "Ilgaz ilçemizde bugüne kadar yapılan işlerden dolayı Milletvekillerimize, Ilgaz Kaymakamımıza ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Yıldıztepe ve Doruk Turizm Merkezleri Proje ve Yatırım Çalışmaları’ adlı toplantıya ev sahipliği yapan Ilgaz Kaymakamı Muhammed Gürbüz’de Ilgaz’ın turizm potansiyeli ile ilğili bir sunum yaptı.

ILGAZ’I KIŞ TURİZMİNDE DÜNYA MARKASI YAPMAK İSTİYORUZ

Kaymakam Muhammed Gürbüz, Ilgaz’ın son dönemde nüfusunun düştüğünü dile getirerek, elde buluna potansiyeli kullanarak nüfusun artırılabileceğini söyledi.



Ilgaz Dağı’nın Türkiye’nin önemli turizm potansiyellerinden biri olduğunu hatırlatan Muhammed Gürbüz, "Ilgaz önemli turizm potansiyeline sahip. Ilgaz Milli Parkı ve Yıldıztepe bu potansiyelin önemli parçasıdır. Ilgaz, ülkemizde gelişmekte olan kış turizmi ve kış sporları merkezleri arasında sezon uzunluğu ve kar kalitesinin en iyi olduğu merkezlerden ve hava muhalefetinden en az etkilenen yerlerden biridir. Kuzey disiplini, alp disiplini, snowboard, kızak ve biatlon bir arada yapılabilecek önemli bir merkez. Bu özelliği ile bölge tatilcilerin ilgisini çekmektedir. Ilgaz’ı kış turizminde dünya markası yapmak için çalışıyoruz. Dünyada en çok tercih edilen oteller, telesiyejlerin otelin önünden başladığı yerlerdir. Kapalı sistem Yıldıztepeye 12 ile 15 milyon lira arasında bir telesiyejin yapılabileceğini düşünüyoruz."şeklinde konuştu.

YATAK KAPASİTESİ ARTACAK

Ilgaz’da yatak sayısının 2 bine çıkacağını belirten Kaymakam Gürbüz," Ilgaz’da yatak sayısımız 540’dır. Yapılacak otel yatırımlarıyla 3 yılda bu sayı 2 bine çıkacaktır" ifadelerini kullandı.

Sunum sonrasında Vali Vahdettin ÖzcanIlgaz Dağının yarısı Çankırı sınırlarının içersinde bulunuyor. Ilgaz ilçeside bizim fakat bugüne kadar dağın bu tarafında hiçbir kamu yatırımı yapılmamış. Sadece İl Özel İdaresi katkıları ile Doruk Otel yapılmış. Bizler inşallah önümüzdeki süreçte buraya çok güzel oteller inşa ederek Ilgaz dağını geliştireceğiz." diye konuştu.

Kaynak: İHA