Ereğli Polis Okulunda Yeni Dönem Başladı

Ereğli Polis Meslek Eğitim Merkezi'nde (POMEM) yeni eğitim dönemi düzenlenen törenle başladı.

Ereğli Polis Meslek Eğitim Merkezinde (POMEM) yeni polisler adayları için 16'ıncı eğitim dönemi düzenlenen törenle başladı.

Ereğlideki polis okulunda yeni polis adayları için başlayacak 16. dönem törenine AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, Ereğli Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran, Halkapınar Kaymakamı Erdal Çetinbaş, Ereğli Cumhuriyet Başsavcısı Vekili Mustafa Kerman, Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven, Halkapınar Belediye Başkanı Fahri Vardar, İlçe Emniyet Müdürü Erdal Yağmur, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Uğur Efe, Polis Okulu Müdürü Ali Kurbi katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından başlayan programda, ilk olarak kürsüye gelen Polis Okulu Müdürü Ali Kurbi, 'Emniyet teşkilatının ihtiyacı olan polis memurlarını yetiştirmek üzere 4 yıllık fakülte mezunlarından, aranılan niteliklere sahip olanlar arasından yapılan sınavlarda başarılı olan 400 öğrencimiz, polislik meslek eğitimlerine başlıyor ve bu kutsal mesleğe adım atıyorlar. Tüm dedikodu ve yıpratma çabalarına rağmen bugün ülkemiz güvenlik güçlerine yeni neferler yetiştirmeye devam ediyor' dedi.

Daha sonra kürsüye gelen AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez de polis adaylarına 'Sizler milletimiz adına, insanımızın, vatandaşımızın güvenliğini sağlamak için eğitim alıyorsunuz. Görevinizin sorumluluğunu, üniformanızın duruşunu ve kişiliğinizi, aynı zamanda milletten aldığınız görevin ahlakını, kişiliğinizde bütünleştirerek yeni görevlerinizde millete hizmet edeceksiniz' diye seslendi.

- Terörle mücadele sürecek

Gelinen dönemde, ülke üzerinde içeriden ve dışarıdan büyük oyunlar oynandığına dikkati çeken Etyemez, 'Ancak şunu bilsinler ki bu mücadele terör odakları temizleninceye kadar devam edecek. Bu ülke geçmişte bin yıl kardeşçe yaşadı. Topraklarımızda yeni bir bin yılın inşa sürecini polisimizle, askerimizle, milletimizle yürütüyoruz' şeklinde konuştu.

- Paralel devlet yapılanması

Polis adaylarına, 'dün devlet içinde devlet olduğunu sanıp talimatlar verenler, bugün PKK ile işbirliği yapma noktasına gelerek güneydoğuda yaşanan sorunların bir parçası olduklarını' ifade eden Etyemez, 'Öyleyse devlet olan yerde devletin ortaya koyduğu kanun ve yetkiler, sorumluluklar, anayasanın ortaya koyduğu sorumluluklar ve görevler ifa edilmek durumundadır. Ancak böyle güçlü devlet olunur. Bu nedenle sorumluluklarımızı görevimizi millet adına yaptığımızı ve millete hizmet etme yolunda bu görevi ifa ettiğimizin bilincinde olalım' dedi.

Son olarak asker ve polislerin maaşlarında ek göstergede artışa gittiklerini de dile getiren Halil Etyemez, yeni adaylara gelecekteki meslek hayatlarında başarı diledi.

Törenin ardından adaylara ilk dersi Ereğli Cumhuriyet Başsavcı Vekili Mustafa Kerman verdi.

Kaynak: AA