TİKA'dan Ürdün'deki Türk Hayır Cemiyeti'ne Tadilat Ve Donanım Desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Ürdün’ün başkenti Amman’da 1975 yılında kurulan Türk Hayır Cemiyeti’nin hizmet binasına tadilat ve donanım desteğinde bulundu.

TİKA, Ürdün’deki faaliyetlerine bir yenisini daha ekledi. Ürdün’de farklı sektörlerde önemli projelere imza atan TİKA, Ürdün’ün başkenti Amman’da 1975 yılında kurulan Türk Hayır Cemiyeti’nin hizmet binasına tadilat ve donanım desteğinde bulundu. TİKA tarafından gerçekleştirilen proje düzenlenen törenle hizmete açıldı. Açılış törenine Türkiye Amman Büyükelçisi Sedat Önal, Ürdün Sosyal Politikalar ve Kalkınma Bakanlığı Müsteşarı Mustafa Hamza, TİKA Başkan Danışmanı Kamil Kolabaş, Amman PKO Koordinatörü Sıddık Yıldırım ve Türk Hayır Cemiyeti Başkanı Mahmut Mustafa Al Turk ile Türk ve Ürdünlü davetliler katıldı.

Büyükelçi Önal, Türk ve Ürdün arasındaki tarihten gelen dostluğa vurgu yaparak, TİKA’nın ve diğer Türk kurumlarının bu tür katkılarıyla ikili ilişkilerin artırılmasından memnuniyet duyduklarını ifade etti.

Türk Hayır Cemiyeti Başkanı Turk ise, cemiyetlerinin Ürdün’de bulunan Osmanlı bakiyesi aileler tarafından kurulduğunu, yaklaşık 15 bin kadar bir nüfusa sahip olduklarını, ata topraklarından gelen bu desteğin kendilerini duygulandırdığını söyledi.

Cemiyetin faaliyetlerinden bahseden Türk Hayır Cemiyeti Başkanı Turk, ailelerin yaşam standartlarını yükseltecek çalışmalara önem verdiklerini ve bu yönde Türkiye’den gelecek desteğe ihtiyaç duyduklarını dile getirdi.

Ürdün’deki Osmanlı yadigârı Türkler’le bir arada olmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade eden TİKA Başkan Danışmanı Kolabaş, “Sizler Türkiye’nin Ürdün’deki fahri birer temsilcisisiniz. Türk halkının her konuda sizlerin yanında olduğunu bilmelisiniz” dedi.

Kaynak: İHA