İsrail Askerleri Bir Filistinliyi Öldürdü

ElHalil kentinde bir Filistinli İsrail askerleri tarafından öldürüldü İsrail askerlerinin Ayrım Duvarı'nı protesto eden Filistinlilere müdahalesinde 8 Filistinli yaralandı.

Filistin'in El-Halil kentinde bir Filistinlinin İsrail askerleri tarafından öldürüldüğü bildirildi.

Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, İsrail askerlerinin El-Halil'e bağlı Hulhul beldesinde bir Filistinli genci vurarak öldürdüğü belirtildi.

Filistin Kızılayı ise ekiplerinin, vurulan gence müdahale etmesine İsrail askerleri tarafından izin verilmediğini açıkladı.

- 8 Filistinli yaralandı

Öte yandan, İsrail askerlerinin Batı Şeria'da Ayrım Duvarı'nı (Utanç Duvarı) protesto eden Filistinlilere müdahalesi sonucu 8 Filistinlinin yaralandığı kaydedildi.

Filistin Halk Direnişi Komitesi tarafından yapılan yazılı açıklamada, İsrail askerlerinin Ramallah, Nablus ve Beytüllahim kentlerindeki Ayrım Duvarı ve yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerinin protesto edildiği yürüyüşlere müdahale ettiği, olaylarda 8 Filistinlinin yaralandığı aktarıldı.

İsrail'in Filistinlilere saldırıları ve Yahudi yerleşimcilerin Mescidi Aksa'ya yönelik baskınları nedeniyle Ekim 2015'ten bu yana bölgede gerginlik giderek artıyor.

Kaynak: AA