İl Genel Meclisi Toplantıları Sona Erdi

Gümüşhane İl Genel Meclisi'nin şubat ayı toplantıları sona erdi.

İl Genel Meclisi Başkanı Şerif Bayraktar başkanlığında yapılan ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan'ın da katıldığı toplantıda, ilk olarak kapanan belediyelerden ilçe belediyelerine tahsis edilen araçların devri konusu görüşüldü.

Burada söz alan Akdoğan, kapatılan belediyelerin ihtiyaç fazlası araçlarından Gümüşhane Belediyesine cenaze aracı Kürtün, Şiran Yeşilbük ve Kelkit Deredolu belediyelerine ise itfaiye araçlarının İl Genel Meclisi kararı doğrultusunda tahsis edildiğini hatırlattı.

Araçların tüm yasal işlemlerinin İl Özel İdaresi tarafından yapılmasının zaman zaman iş akışında yavaşlamalara ve sorunlara neden olduğunu kaydeden Akdoğan, tahsis edilen araçların ilgili belediyelere tamamen devredilmesini talep ettiklerini söyledi.

Meclis üyeleri, yaptıkları istişarelerin ardından kurumun görüşünü uygun bularak teklifi oybirliğiyle kabul etti.

Toplantıda daha sonra Merkez Arzularkabaköy beldesi ile Akgedik köyü arasında bağlantı yolunun yapılabilmesi için mülkiyeti şahıslara ait parselin satın alınması konusu kabul edilirken, il genelindeki kaynak ve maden sularıyla ilgili tüm meclis üyelerinin, ilçelerinde çalışma yapmasıyla ilgili önerge de Tarım ve Çevre-Sağlık Komisyonlarına havale edildi.

Toplantıda son olarak Kürtün Belediyesinin protokol karşılığında belediye sınırları içindeki sathi kaplama asfalt işlerinin İl Özel İdaresince protokol ile yapılması teklifi de kabul edildi.

Bir diğer gündem maddesi olan Torul ilçesine bağlı Arpalı köyündeki cami ve çan kulesinin, İl Özel İdaresi adına tahsisi konusu da karara bağlandı.

Kaynak: AA