Samsun'daki Cinayetle İlgili Dava

Eşini bıçakla öldürdüğü iddia edilen kadın, 5 yıl 5 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Samsun'un Canik ilçesinde eşini bıçakla öldürdüğü iddia edilen kadına 5 yıl 5 ay hapis cezası verildi.

Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya Bedriye Altun (38) ve avukatı ile maktulün yakınları katıldı. Altun, duruşmada yaptığı savunmada, yaşananlardan pişman olduğunu belirterek, 'Herkesten özür diliyorum. Ben sadece çocuklarımın yanında olmak istiyorum' dedi.

Sanığın avukatı Ata Giritli ise maktulün ölümünde birinci derecede doktorların ihmali bulunduğunu düşündüğünü kaydederek, 'Doktorlar düzgün tedavi etseydi bu olay olmayacaktı. Bir aile yıkıldı' ifadelerini kullandı.

Maktulün annesi Remziye Altun da kendisinin de bir anne olduğunu dile getirerek, çocuklarına bakması halinde sanıktan şikayetçi olmadığını, çünkü çocukların yardıma ihtiyaçları bulunduğunu söyledi.

Mahkeme heyeti, sanığı 'Ağır tahrik altında yaralama kastıyla eşinin ölüme neden olmak' suçundan 5 yıl 5 ay hapis cezasına çarptırdı. Heyet, tutuklu bulunduğu süreyi gözününe alarak sanığın tahliyesine karar verdi.

- Olay

Samsun'da 13 Kasım 2015'te Bedriye Altun, evine alkollü gelip kendisi ve çocuklarını dövdüğü iddia ettiği eşi Erdoğan Altun'u aralarında çıkan tartışmanın ardından bıçakla karın boşluğundan yaralamıştı. Hastanede yapılan tedavisinin ardından taburcu edilen Erdoğan Altun, bir gün sonra fenalaşınca tekrar hastaneye kaldırılmış ve burada hayatını kaybetmişti. Bunun üzerine gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan Bedriye Altun, tutuklanmıştı.
Kaynak: AA