Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin Tarım Eğitim-Yayım Faaliyetleri

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından çiftçilere meyve, bağ ve zeytin bahçelerinde budama eğitimi verilecek.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, tarım eğitim-yayım faaliyetleri kapsamında meyve, bağ ve zeytin bahçelerinde budama konusunda bilgi eksikliğinin giderilmesi amacıyla, 5 şubatta Şarköy Belediyesi Düğün Salonu'nda çiftçilere eğitim verileceği bildirildi.

Açıklamada, 6-9 şubat arasında da çiftçilerin bahçelerinde, yerinde budama eğitimleri yapılacağı, eğitimlerin Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi, İzmir Bornova Zeytincilik Araştırma Enstitüsü ve Tekirdağ Bağcılık Araştırma Enstitüsü uzmanlarınca uygulamalı olarak gösterileceği kaydedildi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığınca kooperatifçilik, mera yönetimi ve önemi, yem bitkileri ve odun dışı orman ürünleri konularında 112 mahallede planlanan gece eğitimleri kapsamında 2015 yılı Kasım ayından bu yana 50 mahallede eğitim verildiği ifade edildi.

Kaynak: AA