Bakın Hükümetten Ne İstedi !

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Şırnak’ın Cizre ilçesinde PKK’lıların kıstırıldığı eve girmek için hükümete çağrıda bulundu.

Bakın Hükümetten Ne İstedi !
Mardin’e gelen HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, DBP Genel Başkanı Kamuran Yüksel ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkanı Gültan Kışanak ile birlikte Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk’ü ziyaret etti. Mardin Büyükşehir Belediyesi Toplantı Salonu’nda gazetecilere açıklama yapan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, PKK’lıların kıstırıldığı Cizre Cudi Mahallesi Bostancı Caddesi’nde bulunan 23 numaralı binaya girmek istediklerini söyledi.

Demirtaş, “Cizre’de özellikle bir binada mahsur kalan ve belki de enkaz altına bulunan ölülerimiz sağlar mı, yaralılar mı, açlar mı, susuzlar mı bilemiyoruz. Bilmediğimiz onlarca insandan 4 gündür tek haber dahi alamıyoruz. Buradan özellikle hükümete ve Başbakana çağrı yapıyorum; Cizre’de o binalarda ortaya çıkacak tablo hiçbir şekilde geri dönülmeyecek bir köprü yıkılmasına yol açabilecek. Müzakereden, diyalogdan, çözümden bahsetmenin imkanı dahi kalmayabilir. Durum bu kadar vahim, bu kadar ciddidir. Her şeyi bir kenara bırakıp bu insani beklentiyi karşılayacak bir cevap vermeniz gerekiyor. Çok açık ve net söylüyorum; hiçbir spekülasyonu, hiçbir iddiaya, çarpıtmaya mahal vermemek adına benim başkanlığımda küçük bir heyetimiz beraberimizde bir sağlık ekibiyle Cizre’ye söz konusu binaya gitmek istiyoruz. Bu konuda mesafe kat edene kadar arkadaşlarımızla birlikte bölgede olacağız. Bu koşulların sağlanması adına hali hazırda varsa bir çatışma elinde silah bulunan kim varsa silahı susturmasını ve kesinlikle hiçbir şekilde ateş etmemesini, heyetimizin Cizre’ye girişinin olanaklarının oluşturulmasını istiyoruz” dedi.

Demirtaş ve beraberindekiler, basın açıklamasını ardından bir süre Ahmet Türk ile görüştükten sonra Nusaybin’e hareket etti.

Kaynak: İHA