2016 Bütçesi TBMM Genel Kurulunda

CHP İstanbul Milletvekili Akkaya:'14 yıllık AKP iktidarının emeğin aleyhine olan politikaları sayesinde gelir dağılımındaki adaletsizlikler giderek artmıştır' CHP İstanbul Milletvekili Özcan: 'Hükümetin Sayıştay raporlarını Meclise getirmek ve hesap vermek gibi bir niyeti yok'.

CHP İstanbul Milletvekili Yakup Akkaya, 14 yıllık AK Parti iktidarının, 'emeğin aleyhine olan politikaları' sayesinde gelir dağılımındaki adaletsizliğin giderek arttığını savundu.

TBMM Genel Kurulunda, 3. turda yer alan kurumların bütçeleri üzerinde CHP Grubu adına konuşmalar yapıldı. 'Ranta değil emekçiye bütçe' pankartını Meclis kürsüsüne asan Akkaya, bütçenin halka değil, ranta odaklandığını iddia etti.

Akkaya, bütçenin içeriğinin halkın yararına olmadığını ileri sürerek, '14 yıllık AKP iktidarının emeğin aleyhine olan politikaları sayesinde gelir dağılımındaki adaletsizlikler giderek artmıştır. Kamunun bütün üreten değerlerini ya sattınız ya da kapattınız. Uygulamalarınızla işsizliğin artmasına neden oldunuz' değerlendirmesinde bulundu.

Yakup Akkaya, konuşması sırasında, 'Taşeron modern köleliktir. Taşerona hayır', 'Kıdem tazminatı hakkına dokunma', 'Kiralık işçilik modern köle simsarlığıdır' dövizleri açtı.

CHP İstanbul Milletvekili Ali Özcan da hükümetin Sayıştay raporlarını Meclise getirmek ve hesap vermek gibi bir niyetinin olmadığını ileri sürdü. Özcan, büyük projelerin zamanla yarışmadan, birlikte hareket ederek yapılması gerektiğini söyledi.

CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer ise özelleştirmelerde kamunun zarara uğradığını belirterek, kamu kaynaklarının doğru kullanılması gerektiğinin altını çizdi.

CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım da trafik sigortasının kaskodan pahalı olduğunu dile getirerek, 'MTV o kadar pahalı ki bütün Avrupa'da tek seferde alınıyor, herhalde bizde utancımızdan iki defada alıyoruz' dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Selina Doğan ise Türkiye'nin AB vizyonunun yalnızca fasıl açmaktan ibaret olduğunu savundu. 'AKP'nin mevzuatı ile AB mevzuatı önünde bir kan uyuşmazlığı var' diyen Doğan, şu anda AB ile 14 fasılın görüşüldüğünü kaydetti. Doğan, AB müzakerelerinin, mülteci konusuna indirgendiğini ve yaşanan insan hakları ihlallerini göz ardı ettiğini ileri sürdü.
Kaynak: AA