Rize Valisi Yazıcı, Hemşin İlçesini Ziyaret Etti

Rize Valisi Ersin Yazıcı, Hemşin ilçesinde ziyaretlerde bulundu.

İlçede ilk olarak yapımı devam eden kamu yatırımlarını inceleyen Yazıcı, daha sonra esnaf ziyareti gerçekleştirdi.

Esnafla bir araya geldiklerini ifade eden Yazıcı, 'İlçemizin durumunu paylaştık. Onların isteklerini, sorunlarını dinledik. Vatandaşlarımızın ve esnafımızın her türlü sıkıntılarında Valiliğimizin kapıları sonuna kadar açıktır' dedi.

Yazıcı, Hemşin'in kendine münhasır özellikleriyle daima ön plana çıktığını belirterek, 'Geçmişten gelen değerlerimizi gelecek nesillere aktarmada son derece başarılı olmuşlardır. Gelenek ve göreneklerine bağlı ilçe halkımızı bu özelliklerinden dolayı kutluyorum' diye konuştu.

Hemşin'in doğal güzellikleriyle olduğu kadar tarihi değeriyle de önem taşıdığını anlatan Yazıcı, şunları kaydetti:

'Organik tarım, ekolojik yaşam ve tatil olgularının bir potada eriyip sunulduğu tarzda bir yaklaşım ile yılın 12 ayını değerlendirebileceği bir coğrafyada bulunması Hemşin'in görülmeyen, fark edilmeyen, keşfedilmemiş bir zenginliğidir. Hemşin sakin bir durak ve bir bardak çay kadar sıcak ortam sunuyor. Herkesi Hemşin'in tarihi, yeşili, suyu, organik bahçeleri ve yaylalarıyla buluşmaya bekliyoruz.'

Vali Yazıcı'ya, ziyaretleri sırasında Hemşin Kaymakamı Hamza Türkmen, Hemşin Belediye Başkanı Halim Bekar da eşlik etti.

Kaynak: AA