Kartepe Belediyesi'nden Basın Açıklaması

Kocaeli’de bazı gazetelerde çıkan “Hayvancılığa Büyük Darbe” başlıklı haberler sonrasında Kartepe Belediye Başkan Vekili Zafer Arat açıklama yayınladı.

Kartepe Belediyesi'nden Basın Açıklaması
Kartepe Belediyesi, yerel basın organlarında çıkan “Hayvancılığa Büyük Darbe” başlıklı haberler sonrasında bir açıklama yayınlayarak haberleri yalanladı. Meclis karası ile açıklama yapan Kartepe Belediye Başkan Vekili Zafer Arat, alınan kararların kendilerine ait olmayan ve konut alanı içinde yer alan arazilerde ahır, kümes vb. olarak hayvancılık faaliyetinde bulunanları ilgilendirdiğini ifade etti.

Arat açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi:

“Haberlerde bahsedildiği gibi Kartepe ilçemizde kendi arazisinde ve konut alanı dışında hayvancılık faaliyetlerini sürdüren hemşehrilerimizi kapsamamaktadır. Kamuoyunda yaratılmak istenen ‘Hayvancılığa Darbe’algısı belediyemize yönelik benzer haberlerde de olduğu gibi art niyetli ve planlıdır. İlçemizde hayvancılık faaliyetinde bulunan hemşehrilerimizin mağduriyeti kesinlikle söz konusu olmadığı gibi, meclisimiz bu kararı alırken başta halk ve çevre sağlığımız olmak üzere, modern kent vizyonumuz, turizm misyonumuz düşünülerek, sadece ve sadece kamu yararı gözetilmiştir.”

“Bunun yanı sıra yıllardan beri idaremize ‘Sinek, haşere, çevre ve koku kirliliği’ile ilgili sayısız şikayet ve başvuru gelmiştir. Belediye meclisimizin aldığı bu karara, Kocaeli Valiliğinin 22 Mart 2010 tarih ve 3 nolu İl Umumi Hıfzıssıhha Meclis Kararı, dayanak oluşturmuştur. Alınan kararda belli bir kesimin değil ilçenin bütünlüğü ve genel kamu yararı dikkate alınmıştır. Sonuç olarak, kendine ait olmayan ve yerleşim alanı içinde kalan arazilerde faaliyetlerini sürdüren hemşehrilerimizi mağdur etmeden, faaliyetlerinin tarım arazilerine taşınması konusunda belediyemiz gereken desteği de verecektir.”
Kaynak: İHA