'Hem Oynuyorum Hem Öğreniyorum' Projesi

İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü ile Eyüp Belediyesinin hayata geçirdiği 'Hem Oynuyorum Hem Öğreniyorum' projesi tanıtıldı.

İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü ile Eyüp Belediyesinin hayata geçirdiği 'Hem Oynuyorum Hem Öğreniyorum Projesi' düzenlenen programla Eyüp Kültür ve Sanat Merkezinde tanıtıldı.

Türkiye'de ilk olan proje İstanbul'un 39 ilçesinde belirlenen pilot okullarda başlayacak. Okullardaki çocuklar eğitime farklı bir anlayış getiren bu projeyle hem oynayacak hem de öğrenecek.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü Strateji Geliştirme Bölümü Şube Müdürü Murat Adalı, amaçlarının 2015-2019 stratejik planında okulların mutlu bireyler yetiştiren bir yer haline gelmesi olduğunu söyledi.

Adalı, 'Projenin amacında bizim normal şartlarda Türkiye olarak dünyada eşi benzeri olmayan, eğitim noktasında iddialı olduğumuz Fatih projemiz var. Bu Fatih projesinde okullara etkileşimli tahtalar, laptoplar dağıtıldı ve neticesinde buraya geldik. Eğitimlerin içeriği yine aynı' dedi.

Murat Adalı, Ar-Ge çalışmalarında 80 öğretmen ve 450 kuruluşla işbirliği yaptıklarını dile getirdi.

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın ise kendi müfredatlarını yaptıklarını ve bu sistemi 1,5 yıldır bilgi ve kültür merkezlerinde uyguladıklarını belirterek, şunları söyledi:

'Kurumsal kimlik sahibi renkleri, özel materyalleri, Ar-Ge birimleri olan ve öğretmenleri sürekli öğrencilerle sistematik olarak ilgilenen bir sistem. Hatta çocuklar okula gitmek istemediklerini ve sürekli buraya gelmek istediklerini söylüyor. Bu da sistemin farklılığı. Müfredatımızın bir parçası olan dersleri oyun şeklinde öğretme noktasındayız. Milli eğitim de bunun farkına vardı ve bu projeyi geliştirmek istedi. Biz de bunu kabul ettik.'

Konuşmaların ardından İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Eyüp Belediyesi, Boğaziçi Üniversitesi ve Üsküdar Üniversitesi arasında protokol imzalandı.
Kaynak: AA