KBÜ'de Öğrenciler Erasmus Ve Farabi Değişim Programları Hakkında Bilgilendirildi

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğünce, Erasmus Öğrenim ve Staj Hareketliliği ile Farabi Yurtiçi Değişim Programı hakkında bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

KBÜ'de Öğrenciler Erasmus Ve Farabi Değişim Programları Hakkında Bilgilendirildi
Karabük Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz Konferans Salonu’nda yapılan toplantıda, Uluslararası İlişkiler Koordinatör Yardımcısı Okutman Kerim Tanış, Erasmus kapsamında şimdiye kadar 750 öğrencinin Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde eğitim aldığını söyledi.



Tanış, Erasmus Programı kapsamında önlisans, lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyindeki öğrencilere ve öğretim elemanlarına üniversitenin anlaşmalı olduğu AB ülkeleri dahilindeki üniversitelerde eğitim ve öğretim imkanı sağlandığını belirterek, “ Erasmus hibesinin Ulusal Ajans aracılığıyla Avrupa Komisyonu’ndan alınarak her yıl üniversiteler arasında kontenjanlara göre belirleniyor. Öğrenci gittiği ülkenin ekonomik şartlarına göre aylık 300-500 Avro arasında hibe alıyor. Öğrencilerin başvuru şartlarını sağladıkları takdirde mart ayı içerisinde başvurularını yapabilecek ve Yabancı Dil Sınavı da 19 Mart 2016’da Yabancı Diller Yüksek Okulu tarafından gerçekleştirilecek” dedi.

Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü Bilgi İşlem Sorumlusu Gökhan Özdemir de Farabi Değişim Programı’nın üniversite ve yüksek teknoloji enstitüleri bünyesinde önlisans, lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde eğitim ve öğretim yapan yükseköğretim kurumları arasında öğrenci ve öğretim elemanı değişim programı olduğunu anlattı.

Özdemir ayrıca Program ile öğrencilerin veya öğretim elemanlarının bir veya iki yarıyıl süresince kendi kurumlarının dışında bir yükseköğretim kurumunda eğitim ve öğretim faaliyetlerine devam edebildiklerini de sözlerine ekleyerek, Farabi Değişim Programı için başvuru tarihlerinin 16-25 Mart 2016 olduğunu belirtti.

Kaynak: İHA