'Unilever Geleceğin Liderlerini Yetiştiriyor'

Unilever Türkiye İnsan Kaynaklarından Sorumlu Başkan Yardımcısı Gross:'Unilever, yeni mezunlara ve genç yöneticilere geleceğin liderleri olarak yetişmeleri için önemli imkanlar sunuyor''In Your Class platformumuzla bu kuşağın eğitim, kariyer gelişimi ve küresel bilgi birikimi fırsatları konusunda ihtiyaçlarını karşılamak üzere kariyer yolculuklarına destek oluyoruz ve onlara iş hayatını tanıtmayı hedefliyoruz'.

Unilever Türkiye İnsan Kaynaklarından Sorumlu Başkan Yardımcısı Steven Gross, yeni mezunlara ve genç yöneticilere geleceğin liderleri olarak yetişmeleri için önemli imkanlar sunduklarını belirtti.

Unilever Türkiye açıklamasına göre şirket, gençlere yönelik insan kaynakları politikaları ve sunduğu olanaklarla gözde şirketlerden biri olmayı sürdürüyor.

Unilever Türkiye, 'Unilever In Your Class' programı ile Boğaziçi, Bilkent, İTÜ, Koç, ODTÜ, Özyeğin, Sabancı, TOBB ve Yeditepe Üniversitesi gibi önde gelen birçok üniversitedeki ders içeriklerinin güncel olarak şekillenmesine destek veriyor. Söz konusu program kapsamında şirketin birçok yöneticisi, eğitim kurumlarında 'konuk eğitmen' sıfatıyla derslere katılıyor. Unilever, öğrencileri kariyerlerine başlamadan önce iş dünyasına ilişkin pek çok konu hakkında bilgilendiriyor.

Unilever'in Pazarlama, Tedarik Zinciri, Finans, İK, Ar-Ge, Kurumsal İletişim ve Müşteri Geliştirme gibi farklı departmanlarından üst düzey yöneticilerin katıldığı derslerde, bugüne kadar marka yönetiminden sürdürülebilirliğe kadar farklı konular işlenerek akademik verilerle iş dünyası gerçeklerinin buluşması sağlandı. Ayrıca simülasyonlar, vaka çalışmaları ve konu anlatımları ile öğrencilerin teoriyle pratiği pekiştirmeleri hedeflendi. Unilever, 'In Your Class' ile Türkiye'nin önde gelen okullarında 29 ders ile bin 100'ü aşkın öğrencinin sınıfına girdi.

Şirket ayrıca, çalışanlarının gönüllü katılımı ile GelecekDaha.Net Platformu üzerinden online olarak Türkiye'nin dört bir yanındaki lise ve üniversite öğrencilerine e-mentorluk ve webinarlar aracılığıyla dokunmaya ve kariyer yönlendirmeleri konusunda destek vermeye devam ediyor. İş birliği kapsamında 2015-2016 döneminde, 10 farklı şehirdeki 30 okula ve 3 bin 400'den fazla öğrenciye ulaşıldı.

Unilever, 2015 - 2016 döneminde öğrencilere yönelik gerçekleştirdiği diğer çalışmaları kapsamında okullarda 98 etkinlik gerçekleştirdi ve 18 binden fazla öğrenciye ulaştı.

- 'In Your Class' platformu

Açıklamada görüşlerine yer verilen Steven Gross, Unilever olarak yeni neslin ihtiyaçlarını göz önünde bulundurduklarını belirtti. Gross, şunları kaydetti:

'Yeni nesil, bir anlam ifade eden ve somut bir katkı sağlayan işlerde çalışmak, yaratıcılığını ifade etmek, fikirlerini paylaşmak ve teknolojiden faydalanmak istiyor. Yeni neslin kendine özgü ihtiyaçları var ve yeni nesil kesinlikle geçmişe ait kurumsal normlarla sınırlandırılmak istemiyor.

Unilever, yeni mezunlara ve genç yöneticilere geleceğin liderleri olarak yetişmeleri için önemli imkanlar sunuyor. 'In Your Class' platformumuzla bu kuşağın eğitim, kariyer gelişimi ve küresel bilgi birikimi fırsatları konusunda ihtiyaçlarını karşılamak üzere kariyer yolculuklarına destek oluyoruz ve onlara iş hayatını tanıtmayı hedefliyoruz.'

Üniversitelerdeki akademisyen ve öğrencilerin 'In Your Class' platformuna ilişkin yorumlarından gurur duyduklarını vurgulayan Gross, 'In Your Class, gerçek hayatta kullanılan kavram, yaklaşım ve uygulamaların aktarıldığı, tesislere yapılan teknik inceleme gezileriyle öğrencilerin derste tartıştığı konuları yerinde görme fırsatını yakaladığı ve bakış açılarının geliştiği örnek bir çalışma' değerlendirmesinde de bulundu.
Kaynak: AA