Mazlumder Tatvan'da STK'larla Bir Araya Geldi

İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (MAZLUMDER), Tatvan’da düzenlenen “Mazlumder Bitlis Buluşması” programı kapsamında, sivil toplum kuruluşu (STK) temsilcileri ile bir araya geldi.

Mazlumder Tatvan'da STK'larla Bir Araya Geldi
MAZLUMDER Genel Başkanı Ahmet Faruk Ünsal’ın Bitlis ziyareti kapsamında düzenlenen program çerçevesinde Tatvan’daki özel bir restoranın toplantı salonunda STK’larla bir araya gelen MAZLUMDER heyeti, Türkiye’nin sorunlarıyla ilgili istişarelerde bulundu.

MAZLUMDER Genel Başkan Yardımcısı İzzet Saldamlı’nın dernek faaliyetleri, hedef ve amaçları ile ilgili bilgilendirme konuşmasıyla başlayan istişare toplantısı Genel Başkanı Ahmet Faruk Ünsal’ın gündemdeki konularla ilgili konuşması ve çözüm önerilerinde bulunmasıyla devam etti.

Türkiye’de son günlerde yaşanan üzücü olaylara atıfta bulunan Genel Başkan Ahmet Faruk Ünsal, çözüm sürecinin yeniden başlaması ve silahların susması gerektiğini belirtti.

Çözüm sürecinin önemine vurgu yapan Ünsal, süreçte bazı hatalar yapıldığına dikkat çekerek, “Çözüm sürecinde bir takım eksiklikler ve yanlışlıklar yapıldı. Süreçte bir gözlemci hakem heyetinin olmaması büyük bir eksiklikti. Süreçte şeffaf olunması ve alınan kararların halk ile paylaşılması gerekiyordu. Çözüm süreci ve ateşkesin bitmiş olmasıyla bir savaş hali yaşıyoruz. En kısa sürede ateşkesin sağlanması ve çözüm sürecinin bir hakem heyetinin denetiminde devam etmesi gerektiğini düşünüyorum” diye konuştu.

Ünsal’ın konuşmasının ardından toplantıya katılan STK temsilcileri, çözüm süreci ve ülke gündemindeki konularla ilgili eleştirilerini ve çözüm önerilerini dile getirdi.

Düzenlenen toplantı, soru cevap şeklinde sona erdi.

Toplantıya, Bitlis Belediyesi Eş Başkanı Nevin Daşdemir Dağkıran, Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy ve çok sayıda STK temsilcisi katıldı.

Kaynak: İHA