İşten Çıkarılan Madenciler Yüksek Gerilim Hattına Çıktı

Manisa’nın Soma ilçesinde özel bir maden ocağında çalışırken işten çıkarılan 5 maden işçisinden 2’si Eynez bölgesinde bulunan maden ocağının yüksek gerilim hattına çıktı. İşçiler işe alınmadan inmeyeceklerini belirttiler.

İşten Çıkarılan Madenciler Yüksek Gerilim Hattına Çıktı
64 gündür işlerini geri istediklerini belirterek eylem yapan işçiler, maden ocağının içerisinde bulunan yüksek gerilim hattına çıkarak, işlerini geri istediklerini belirttiler.

5 işçiden Öncü Çetin ve Serkan Arslan yüksek gerilim hattına çıktı. Jandarma ve 112 ambulans ekipleri her ihtimale karşı hazır beklerken, işçiler işlerine döndürülmedikleri takdirde direkten inmeyeceklerini vurguladı. İşten çıkarılan diğer 3 madenci arkadaşları ise direk dibinde üzerinde ’İşimizi Geri İstiyoruz’ yazılı pankart açtı.

"İŞE ALINMADAN İNMEYECEĞİZ"

Yüksek gerilim hattına çıkan işçilerden Öncü Çetin, "64 günden bu yana işten atıldığımız maden ocağı önünde direnişteyiz. Bize çok sözler verildi.

Ama verilen sözlerin hiçbiri tutulmadı. Ben 3 çocuk babasıyım. Benimle birlikte 4 işçi arkadaşımızı işe almayı bir türlü kabul etmiyorlar. En sonunda yüksek gerilim hattına çıkarasıya kadar uğraştılar. Şu anda can güvenliğim yok biliyorum. Gerekirse de canıma kıyacağım. Ne zaman beni işe alacaklarını söylerlerse o zaman inerim. Aksi halde buradan inmeyeceğim. İşimizi geri istiyorum. Tüm yetkililere sesleniyorum" dedi.

Maden ocağı önünde halen ikna çabaları devam ediyor.
Kaynak: İHA