Organları 5 Kişide Hayat Bulacak

Balıkesir’de beyin ölümü gerçekleşen 61 yaşındaki şahsın organları, 5 kişide hayat bulacak.

Organları 5 Kişide Hayat Bulacak
Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde geçirdiği rahatsızlık sonucunda, Balıkesir Atatürk Devlet Hastanesi yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alınan 61 yaşındaki Osman Acar’ın beyin ölümü gerçekleşmesi üzerine aile ile görüşülerek organ nakli konusunda onay alındı. Balıkesir Atatürk Devlet Hastanesi Organ Nakli Koordinatörü Fuat Çöken yaptığı açıklamada, "Hastamız Ocak ayının 29. günü Sındırgı Devlet Hastanesinden bize geldi. Bu süreçte yoğun bakımda tedavi altına alındı. Bugün itibariyle de beyin ölümü tanısı net olarak konuldu ve aileyle görüşmelerimiz başladı.

Ailemizde bu konuda çok duyarlıydı ve bize babalarının da sağlığında böyle bir isteği olduğunu bize belirttiler. Organ bağışı bekleyen hastalarımız için kendilerine çok çok teşekkür ediyoruz. Hastamızın Karaciğeri Acıbadem Hastanesi, 1 Böbreği Çanakkale Üniversite Hastanesi, Korneyalar BAÜ Tıp Fakültesi Hastanesine gönderilecek. Böbreğin bir tanesinin ise doku tiplemesi devam ediyor" dedi.

Acıbadem Bursa Hastanesi Organ Nakli Koordinatorü Dr. Salih Gülten ise bir organ bağış vesilesiyle Balıkesir’e geldiklerini belirterek, "Bir donörün çıkması yine bir hastanenin imkanlarını seferber etmesi ile mümkün olabiliyor ve bütün personelinin çok çalışmasıyla ortaya çıkabiliyor. Bu çalışmaların sonucunda bir bağış aldık. Karaciğeri Bursa Acıbadem Hastanesine götüreceğiz ve muhtemelen Kütahyalı bir hastamıza nakil olacak. Böbreklerin bir tanesi Çanakkale Üniversite Hastanesinde nakil olacak, diğer böbreğin ise eşleştirmesi sürüyor. Balıkesir’in bu konuda öncü ve 1. il olduğunu belirtmek isterim. Organ yetmezliği 7 kişiden birisinin aslında risk altında olduğu ülkemizde organ bağışının da çok fazla olması bütün bu riskleri engelleyecek ve organ ihtiyacı olan bütün insanlara, organ bulabilmek için imkan sağlayacak. Ben Başhekime ve Balıkesir’in koordinatörlerine, İl Sağlık Müdürü ve tüm sağlık çalışanlarına çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA