Mersin Polisi, Titiz Çalışmayla Failleri Yakaladı

İçel’de 2015 yılında meydana gelen üç ayrı ölümlü trafik kazasında, kaza yerinden kaçan sürücüler, polisin yaptığı titiz çalışma sonucunda yakalandı. Ölüme neden olan sürücülerden 2’si tutuklanırken, biri hakkındaki adli soruşturma devam ediyor.

İçel İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, 2 Ocak, 26 Kasım ve 5 Aralık 2015 tarihlerinde meydana gelen ölümlü trafik kazalarında, olay yerinden kaçan failleri yaptıkları çalışmalarla tespit etti. Kazaların faillerini yakalamak için çalışma başlatan ekipler, 2 Ocak’ta D-400 Karayolu üzerinde plaka, marka ve modeli belli olmayan bir aracın çarpması sonucu meydana gelen ve M.T. ile Y.T.’nin ölümüne sebep olan sürücüyü araştırmaya başladı.

MOBESE ve iş yerlerine ait güvenlik kameralarını inceleyen ekipler, kazaya beyaz renkli bir aracın sürücüsünün neden olduğunu belirledi. Söz konusu aracı Tarsus ilçesinde üzeri örtülü bir şekilde park halinde bulan ekipler, araç sürücüsünün de R.D. isimli şahıs olduğunu tespit etti. Ekipler tarafından yakalanarak gözaltına alınan R.D., çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Merkez Toroslar ilçesinin Yalınayak Mahallesi Turgut Özal Bulvarı ile 144. Caddenin kesiştiği noktada 26 Kasım’da meydana gelen trafik kazasında ise yabancı uyruklu H.M. isimli şahsa, plaka, marka ve modeli belli olmayan bir TIR’ın çarpması sonucunda hayatını kaybettiği olayla ilgili yapılan çalışmalarda da kazanın faili sürücü, polisten kaçamadı. Kamera görüntülerinde olayı T.S. isimli şahsın gerçekleştirdiğini belirleyen ekipler, yaptıkları çalışmayla şüpheliyi yakalayarak gözaltına aldı. T.S. hakkında başlatılan soruşturma devam ediyor.

Bir diğer faili meçhul kazada da 5 Aralık’ta Akbelen Bulvarı 84121 sokak üzerinde bir aracın çarpması sonucu M.N.Ç.’nin hayatını kaybetmesi olayını araştıran ekipler, olay yerinden elde edilen far ve tampon parçalarından yola çıkarak, kazaya karışan aracı tespit etti. Plaka Tanıma Sistemi üzerinde yapılan detaylı incelemede, kazayı yapan kişinin E.K. olduğu belirlenirken, yapılan çalışmayla yakalanarak gözaltına alınan E.K., sevk edildiği mahkemece tutuklandı.
Kaynak: İHA