İzmir'deki 'Büyük Körfez Projesi'

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kocaoğlu: 'Körfez ÇED’inde eksik evrak söz konusu değil. ÇED onaylanırsa bu iş bugün, yarın çözülebilecek konumdadır'

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu, belediyelerine ait İzmir Körfezi ile ilgili 'Büyük Körfez Projesi'ne bazı evraklardaki eksiklik nedeniyle Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporu verilmediği iddialarına ilişkin, 'Körfez ÇED’inde eksik evrak söz konusu değil. ÇED onaylanırsa bu iş bugün, yarın çözülebilecek konumdadır' dedi.

Kocaoğlu, CHP Genel Başkan Yardımcıları Seyit Torun ve Tekin Bingöl’ün ziyareti sırasında 'Büyük Körfez Projesi'nin ÇED raporunun evrak eksikliği nedeniyle verilmediği” yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Evraklarda eksikliklerinin olmadığını ve onay verildiğinde çalışmaların başlayacağını ifade eden Kocaoğlu, şunları kaydetti:

“Gerekli izinleri, raporları, almak istiyoruz. 15 gün önce olduğu gibi dün de Ankara’daydık. İşlerimizi takip ediyoruz. Körfez ÇED’inde eksik evrak söz konusu değil. Eksik evrak denilen evraklar, müdürlüklerin göndermediği evraklar. Bunların kim tarafından gönderilmediği, niye gönderilmedi, niye bekletildiği ayrı bir sorundur. Çevre ve Şehircilik Bakanımıza konuyu tekrar baştan sona izah ettim. Bu konuda yapılabilecek çalışmaları, geniş detaylı bir şekilde aktardık. ÇED onaylanırsa bu iş bugün, yarın çözülebilecek konumdadır. Hiçbir eksiği yoktur.”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bingöl de yerel yönetimlerle örgütleri bir araya getirmek, daha verimli çalışmalarını sağlamak ve bu sayede vatandaşa daha iyi hizmet etmek için İzmir' geldiklerini aktardı.

CHP' Genel Başkan Yardımcısı Torun ise örgütler ve yerel yönetimler arasında ortak akılla partiyi daha ileriye taşımayı amaçladıklarını söyledi.

Kaynak: AA