Gökçek: ABD, Türkiye'nin dostluğunu kaybetmek üzere

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun "Ankara’da meydana gelen terör saldırısını YPG mensubu bir kişinin terör örgütü PKK ile birlikte gerçekleştirdiği" açıklamasının ardından Twitter’dan ABD'ye çağrıda bulundu.

Gökçek: ABD, Türkiye'nin dostluğunu kaybetmek üzere
Gökçek: ABD, Türkiye'nin dostluğunu kaybetmek üzere
Başkan Gökçek, Ankara’da meydana gelen terör olaylarını Rusya’nın kınamasının ardından, “Türk-Rus müspet ilişkilerinin her iki ülkeye çok şey kazandırdığını gören bir kişi olarak bu ilişkilerin bozulmasının her iki ülkeye zarar verdiği açık” dedi.

Putin’e YPG-PYD-PKK’dan desteğini acilen çekmesi çağrısı yapan Başkan Gökçek, attığı tweet’te, “6 ay önceki günlere dönmek, Putin’in ufak bir adımına bağlıdır. Putin, Batı ile çatıştığı günlerde Türkiye’nin tavrını unutmamalıdır... Siyaset , hisle ve intikam duygusuyla yapılmaz” dedi.

"ABD, TÜRKİYE’NİN DOSTLUĞUNU KAYBETMEK ÜZERE"

Başkan Gökçek, YPG-PYD örgütlerini terör örgütü olarak kabul etmeyen ABD’ye de “YPG’ye yardımı derhal kesme, YPG’yi terör örgütü olarak tanıma ve Türkiye’nin YPG operasyonuna yardımcı olma” çağrıları yaparak, ABD’nin Türkiye dostluğunu tamamen kaybetmek üzere olduğu uyarısında bulundu. Gökçek, ABD’ye yönelik şu tweet’leri attı:

Kaynak: İHA