Tekirdağ'a 1 Milyar 57 Milyon TL Sağlık Yatırımı

Tekirdağ Sağlık Müdürü Dr. Yavuz Akbulut, Sağlık Bakanlığı’nın Tekirdağ’a 2002 yılından 2018 yılına kadar yapacağı yatırımların maliyetinin 1 milyar 57 milyon TL civarında olacağını söyledi.

Tekirdağ'a 1 Milyar 57 Milyon TL Sağlık Yatırımı
Bu yatırımların önemli yatırımlar olduğuna dikkat çeken İl Sağlık Müdürü Dr. Akbulut, “İnşallah sağlık yönünden Tekirdağ’a güzel hizmetler vermeyi düşünüyoruz. Şu anda inşaatı devam eden ve bitmek üzere olan bunlardan şu an geçici kabul sürecine girdiğimiz Çerkezköy Devlet Hastanesi var. Burası 200 yataklı bir hastane olacak. Bakanlıktan gelen yetkililerle birlikte geçici kabul işlemlerine başladık. Umuyorum ki Nisan ayının sonuna kadar hastanemizi faal hale getirebiliriz” dedi.

İnşaatı devam eden diğer projeler hakkında da bilgiler veren Akbulut, Çerkezköy’ün yanı sıra Malkara’da da inşa edilen devlet hastanesinin inşaatının yüzde 90 civarında bittiğini ve geçici kabul işlemlerini bitirmeyi beklediklerini söyledi.

Akbulut, geçici kabul işlemlerinin bitmesiyle birlikte Malkara Devlet Hastanesi’ni de Mayıs ayı gibi faal hale geçirebileceklerini söyledi.



Akbulut, Tekirdağ’ı güzel hizmetler beklediğini söyleyerek, “Şu an ihalesi yapılmış olan ve inşaatına başlamakla ilgili çalışmaların devam ettiği Hayrabolu Devlet Hastanesi var. Bu da 30 yatak kapasiteli, içerisinde diyaliz birimi, yoğun bakım ünitesi olan, mevcut halinden daha kapasiteli, ameliyathaneleri ile personelin kullanabileceği sosyal tesis alanları ile mükemmel bir hastane olacak. Aynı şekilde Muratlı Devlet Hastanesi’nin şu anda projeleri çizildi. O da ihale aşamasında. Yakın bir zamanda onun da ihalesi yapılacak. Oraya da 40 yataklı bir hastane yapmayı planlıyoruz. Hizmete girmesi durumunda mevcut halinin en az 2 katı kapasitesi olacak. Bu da diğerlerinde olduğu gibi her türlü donanıma sahip olacak bir hastane” diye konuştu.

“EN AZ ÖZEL HASTANELER KADAR HİZMET SUNMAYI PLANLIYORUZ”

Bir de Şarköy’ Devlet Hastanesi’nin yerini belirledikleri müjdesini veren Akbulut, “Şarköy Devlet Hastanemizin yerini belirledik. Projesi de hazır, Şarköy’e özgü mimarisi olan bir proje uygulatacağız orada. Burada da az önce saydığımız teknik ekipmanlarımız mevcut olacak. Yapılacak hastanelerimizde her yönden en az özel hastaneler kadar hizmet sunmayı planlıyoruz. Bu saydıklarımız Sağlık Bakanlığımızın Tekirdağ’a yapacağı bütün hastanelerde olacak. Şu an inşaatı devam eden bütün hastanelerimizde var. Şu an mevcudiyetimizde bizim 5 hastanemizde diyaliz birimimiz var. Yarın bu saydığımız hastaneler bittiğinde bütün hastanelerimizde diyaliz birimimiz olacak. Böylece hizmet kalitemiz yüzde 100 artacak. Şehrimizin en ücra noktalarına kadar önemli hizmetler gidecek. 2018 yılında bütün yatırımlarımız bittiğinde hastanesi olmayan ilçemiz kalmayacak” diyerek Tekirdağ’ın sağlık yönünden bir atılım yaşayacağı bilgisini verdi.
Kaynak: İHA