AB Fonundan İzmir'e 16,6 Milyon Avroluk Hibe

İzmir Milli Eğitim Müdürü Bardakcı: '4 bin 600 öğrenci, 4 bin 107 öğretmen, bin 470 idareci AB projeleri kapsamında yurt dışında çalışmalar yaptı'.

İzmir Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakcı, '2004 yılından bu yana 596 AB projesi Ulusal Ajans'tan onaylandı ve 16 milyon 600 bin avroluk bütçe kullanıldı' dedi.

Bardakcı, Hasan Sağlam Öğretmen Evi'nde AB fonundan hibeye hak kazanan Mesleki Eğitimde Öğretmen Yetkinliklerinin Artırılması İçin Hizmetiçi Eğitim Portalı (VET-HORIZON) Projesi'nin tanıtım toplantısında, il olarak proje çalışmalarına verdikleri önemi vurguladı.

Projelerin hem çocukların hem de öğretmenlerin kişisel gelişimine katkılarını anlatan Bardakcı, '2004 yılından bu yana 596 AB projesi Ulusal Ajans'tan onaylandı ve 16 milyon 600 bin avroluk bütçe kullanıldı. 4 bin 600 öğrenci, 4 bin 107 öğretmen, bin 470 idareci AB projeleri kapsamında yurt dışında çalışmalar yaptı. Proje konusunu İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü olarak çok önemsiyoruz' diye konuştu.

Bardakcı, VET-HORIZON'un mesleki eğitimde çalışan eğitimcilere yönelik olduğunu dile getirerek, proje kapsamında yurt dışına çıkan eğitimcilerle Türkiye'ye gelecek yabancı eğitimcilerin bilgi alışverişi yapacağını ifade etti.

Projede ortağı ülkeler arasında Hollanda, Almanya, İspanya, Danimarka, İngiltere, Portekiz, İtalya ve Yunanistan bulunuyor.

Kaynak: AA