Başkan Akdiken'den Tarım Sigortası Uyarısı

.

KASTAMONU – Tosya Ziraat Odası Başkanı Ahmet Akdiken, çiftçileri tarım sigortası yaptırmaları konusunda uyardı.

Akdiken, gazetecilere yaptığı açıklamada, meyve üreticilerinin tarım sigortası yaptırmasının, karşılaşabilecekleri risklere karşı korunmaları bakımından büyük önem arz ettiğini söyledi.

İlçede binlerce kişinin çiftçilik yaptığını hatırlatan Akdiken, şöyle konuştu:

'Tosyamız, bölgemizde tarım ürünleri bakımından hatırı sayılır bir yere sahiptir. İlçemizde iklim şartlarımıza uygun her türlü meyve ve sebze yetiştirilmektedir. Genelde bu zamanlarda ilçemizde kış şartları hakim olur. Yılda tek ürün alınan ilçemizde, özellikle son günlerde hava sıcaklığı mevsim normallerinin üzerinde seyretmektedir. Bu sıcak havadan etkilenen meyve ağaçları yavaş yavaş uyanmaya başladı. Tosyamız da kış mevsiminin bitmesine iki ay daha var. Ağaçların bu uyanışı devam ederse, ileride yaşanacak soğuklardan etkilenerek çiçeklerini döker ve bu yıl içerisinde bir daha meyve vermezler. Üreticilerimizin bu olası kötü senaryodan etkilenmemeleri için mutlaka tarım sigortası yaptırmalarını tavsiye ediyoruz.'

Akdiken, Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) üzerinden yapılan tarım sigortalarında priminin yaklaşık yüzde 65'inin devlet tarafından ödendiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA