Aşk Şarkılarının Bestekarı Teoman Alpay Anıldı

Aşk şarkılarının bestekarı Teoman Alpay 11. Ölüm yıldönümünde mezarı başında anıldı. Teoman Alpay’ın eşi Ruhsar Alpay, Teoman Alpay’ın bestelerini daha ön plana çıkartacak projeler hazırladığını söyledi.

Aşk Şarkılarının Bestekarı Teoman Alpay Anıldı
Aşk şarkılarının unutulmaz bestekarı Teoman Alpay ölümünün 11. Yılında mezarı başında anıldı. Merhum Teoman Alpay’ın eşi Ruhsar Alpay, eşinin mezarına çiçek dikerken duygusal anlar yaşadı. Ruhsar Alpay eşinin 11. Ölüm yıldönümünde mezarı başında onu hasretle andığını dile getirerek, Teoman Alpay’ı yaşatmak adına ilerleyen günlerde Teoman Alpay’ın bestelerini daha ön plana çıkartacak projeler hazırladığını dile getirdi. Alpay, “Teoman Alpay Çanakkale’nin yetiştirdiği en büyük değer. Bestekar Teoman Alpay 11 Şubat 2015 gecesi saat 23.40’ ta vefat etti. 14 Şubat’ ta Sevgililer Günün’ de de toprağa verildi.

Aradan tam 11 sene geçti. Duygularım yoğun. Onun bizim aramızda olduğunu Çanakkale’yi yaşarken her zaman sevdiğini, Çanakkaleli olmaktan gurur duyduğunu söylemek istiyorum. Bundan sonra ben Teoman Alpay’ın eserlerini okutmak ve değerlendirmek, konserler düzenlemek onu yaşatacak güzel şeyler yapmak istiyorum. Nur içinde yatsın” dedi.

11 Şubat 2005 yılında hayata gözlerini yuman aşk şarkıların unutulmaz bestekarı Teoman Alpay, uzun yıllar dillerden düşmeyen bir çok besteye imza atmıştı. Alpay’ın ‘Nasıl geçti habersiz, o güzelim yıllarım’ isimli eseri 1972 yılının şarkısı seçilirken, sonraki yıllarda ‘Gökyüzünde yalnız gezen yıldızlar’, ‘Gurbet içimde bir ok, her şey bana yabancı’, ‘Yalnız kalan ruhumun acısı çok derindir’ eserleri yine dereceye girdi. ‘Kalbimi kıra kıra’ adlı eseri 1997 yılında ‘en beğenilen eser’ seçildi ve Atatürk Kültür Merkezi’nde Altın Plaket Ödülü aldı.
Kaynak: İHA