Pütürge'ye İki Gölet Yapılacak

Malatya'nın Pütürge ilçesine iki gölet yapılacak.

AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, yazılı açıklamasında, Pütürge ilçesinde planlanan iki göletin yapımı için planlama ve mühendislik hizmetleri ihalesinin gerçekleştirildiğini ve sözleşmenin imzalandığını belirtti.

Pütürge ilçesinde planlanan Miryaylası ve Kubbedağı gölet ve sulamalarıyla ilgili olarak başlatılan çalışmaların olumlu sonuçlandığını aktaran Çalık, projeler için planlama ve mühendislik hizmetleri sözleşmesinin Devlet Su İşleri (DSİ) 9. Bölge Müdürlüğü ile yüklenici firma arasında imzalandığını kaydetti.

ilçede ihtiyaç duyulan önemli iki göletin kazandırılmakta olduğunu belirten Çalık, 'Planlanan bu göletlerle Pütürge Miryaylası Göleti ile yaklaşık 7 bin 700 dekar ve Pütürge Kubbedağı Göleti ile yaklaşık 2 bin 720 dekar tarım arazisi sulanacaktır. Her iki projenin hayata geçirilmesi noktasında önemli katkılar sunan DSİ 9. Bölge Müdürlüğü ekiplerine teşekkür ediyorum. Mühendislik hizmetlerinin bitiminin ardından her iki projenin yapım ihalesinin gerçekleştirilmesi için konunun yakın takipçisi olmayı sürdüreceğiz' ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA