Saldırıların Yaralarını Türkiye'de Sarıyorlar

Suriye'de Esed güçlerinin Rusya'nın desteğiyle sürdürdüğü hava saldırılarında yaralananlar, sığındıkları Türkiye'de şifa arıyor Sarmada kasabasındaki saldırı sonucu duyma ve konuşma yetisini kaybeden 4,5 yaşındaki Semir de Hatay'daki tedavisiyle yeniden sağlığına kavuşmayı ümit ediyor Baba Varis: 'Suriye'de birçok yere gittik ama sağlık hizmeti yetersiz olduğu için çare bulamadık. Oğluma şifa bulabilmek için Türkiye'ye geldim'

CEM GENCO - Suriye'de rejim güçlerinin Rusya'nın desteğiyle sürdürdüğü hava saldırılarında yaralananların şifa kapısı da Türkiye oluyor.

Yaklaşık 5 yıldır süren savaş nedeniyle sağlık hizmetlerinin durma noktasına geldiği Suriye'de, hasta ve yaralılar Türkiye'den medet umuyor.

Hatay'ın Reyhanlı ilçesine yaklaşık 10 kilometre uzaktaki Sarmada kasabası da sağlık hizmetlerinin verilemediği yerlerin başında geliyor. Son günlerde Beşşar Esed rejiminin Rusya'nın desteğiyle sürdürdüğü hava saldırılarına maruz kalan kasabada yaralananlar, umudu komşu ülkede arıyor.

Saldırılarda 4,5 yaşındaki oğlu yaralanan Nevaf El Varis (47) de şifa için Türkiye'ye sığındı.

Sarmada'dan yaklaşık bir hafta önce Reyhanlı'daki akrabalarının yanına gelen Varis, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Rusya'nın hava saldırısında 4,5 yaşındaki oğlu Semir'in yaralandığını ifade etti.

Oğlunun işitme ve konuşma yetisini kaybettiğini anlatan Varis, şöyle konuştu:

'Esed, Rusya desteğiyle kasabamıza saldırmaya başladı. Saldırılardan sonra oğlum duyma ve konuşma yetisini kaybetti. Ayrıca bir kuzeni de saldırılarda öldü. Kasabamızda sağlık hizmeti yok. Her taraf çok kötü. Suriye'de birçok yere gittik ama sağlık hizmeti yetersiz olduğu için çare bulamadık. Oğluma şifa bulabilmek için Türkiye'ye geldim. Reyhanlı ilçesinde akrabalarımızın yanına sığındık. Eşim ve diğer 6 evladım Sarmada'da kaldı. Tek dileğim, oğlumu tedavi ettirip ülkeme dönebilmek.'

Oğlunu Hatay'da Mustafa Kemal Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesine götürdüğünü belirten Varis, doktorların tedaviye başladığını ve ilerleyen süreçte bir işitme cihazı gerektiğini söylediklerini kaydetti.

Varis, işitme cihazının alınması için hayırseverlerin desteğini beklediğini sözlerine ekledi.
Kaynak: AA