Rus Bombaları Evlerinden Etti

Suriye'de Rus uçaklarının Halep'in kuzeyindeki muhaliflerin denetiminde olan ilçe, belde ve köylere yönelik saldırıları sebebiyle 40 bin Suriyeli, Halep'in Azez ilçesi ile sınırdaki çadır kente geldi. Türkmen Ahmed: 'Taş üstünde taş kalmadı. Evlerimiz yıkıldı. Çocuklar ölmesin ve dünya buna seyirci kalmasın' Halepli Ebu Ahmed: ' Kadınlar, çocuklar ve yaşlılar ne zaman terörist oldu

HALİT SÜLEYMAN - Suriye'de Rus uçaklarının Halep'in kuzeyindeki muhaliflerin denetiminde olan ilçe, belde ve köylere yönelik saldırıları sebebiyle 40 bin Suriyeli, Halep'in Azez ilçesi ile sınırdaki çadır kente geldi.

Rusya'nın Suriye'nin çeşitli kentlerinde sivilleri hedef alan saldırıları halkı evlerinden etmeye devam ediyor. Rus jetlerinin, Anadan, Hayan, Beyanun, Hreytan, Tamura, Kafr Hamra ve Maret el Artik'e düzenlediği saldırılar sonucunda evlerini terk eden binlerce Suriyeli, kentin batı kesimleri ile İdlib'in kuzeyine göç etti.

Kentin kuzeyindeki Kafr Naya, Deyr Cemal, Kafin, Maresti, Miskan, İhris, Tel Rıfat, Şeyh İsa, Mari, Kafr Kelbin, Kafr Haşir, Kelcibrin'den göç eden Suriyeliler ise Azez ve Bab-ı Selame çadır kentine geldi.

Bab-ı Selame çadır kentine gelen Türkmenlerden Mustafa Ahmed, AA muhabirine, içinde bulundukları durumun müsebbibinin Esed olduğunu söyledi.

İç savaş öncesi durumlarının gayet iyi olduğunu aktaran Ahmed, ''Daha önce bolluk içinde yaşıyorduk. Bizi sonradan bu hale getirdiler. Sünni-Alevi ayırımı yaptılar. Daha önce bu tür şeyler bizde yoktu. Kürt, Türk, Arap diye bir sorun yoktu. Hepimiz kardeş gibi yaşıyorduk. Esed Rusları buraya bizi vurmaları için getirdi. Dünya da oturmuş bizi seyrediyor. Saldırılarda çocuklar ölüyor.Taş üstünde taş kalmadı. Evlerimiz yıkıldı. Çocuklar ölmesin ve dünya buna seyirci kalmasın' şeklinde konuştu.

-'Kadınlar, çocuklar ve yaşlılar ne zaman terörist oldu'

Bab ilçesinden kaçan Ebu Ramadan (52) ise Rus uçaklarının yerleşim yerine düzenlediği yoğun saldırılardan kaçtıklarını kaydetti.

Ramadan, ''Rus uçakları Bab'ta sadece sivil alanları vuruyor. DAEŞ noktalarını hiç vurmadı. Silahlı muhaliflerin mevzilerini hedef aldı.Türk yetkililerin bizi almasını istiyoruz'' ifadelerini kullandı.

Ailesiyle ölümden kaçan Ebu Ahmed (74) de, savaş uçaklarının sivilleri öldürdüğünü aktardı.

Saatlerce yürüyerek buraya geldiklerini dile getiren Ahmed, 'Rus uçakları bizi terörist zannediyor. Burada Ruslardan başka terörist yoktur. Ruslar Suriye'yi bitirdi. Kadınlar çocuklar ve yaşlılar ne zaman terörist oldu. Suriyelilerin yarısı saldırılardan dolayı ülke dışına kaçtı'' diye konuştu.
Kaynak: AA