Dezavantajlı Bireylerin İstihdamına Yönelik Çalışma

Türkiye Belediyeler Birliği tarafından hazırlanan İstihdam İçin Koordinasyon ve Eğitim Projesi (İSKEP) kapsamında engelli bireylerin ekonomik ve sosyal entegrasyonuna yönelik konferans düzenlendi.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Kadir Has Kongre Merkezindeki konferansa, Kayseri Büyükşehir Belediyesi yetkililerinin yanı sıra Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü yetkilileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, engelli derneklerinin yönetici ve üyeleri, Kayseri'deki okullarda görev yapan rehber öğretmenler ile üniversite öğrencileri katıldı.

İSKEP Sosyal Hizmetler Koordinatörü Yusuf Koçak'ın proje hakkında bilgi vermesiyle başlayan konferansta, Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Mehmet Ali Karcıoğlu İSKEP Projesi kapsamında yapılan çalışmalar ve engellilere yönelik gerçekleştirilen hizmetleri anlattı.

Kayseri'de veri tabanı sistemi ile ilgili önemli çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Karcıoğlu, veri tabanı sisteminin işleyişini çok önemsediklerini belirtti.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile katılımcı diğer kurum ve kuruluşların temsilcileri de engelli bireylerin ekonomik ve sosyal entegrasyonuna ilişkin yaptıkları çalışmalardan bahsederek öneriler sundu.

Kaynak: AA