Muş Belediyesi Meclis Toplantısı Yapıldı

Muş Belediyesi 2016 yılı Şubat ayı meclis toplantısı, Belediye Başkanı Feyat Asya başkanlığında yapıldı.

Belediye Meclis Salonu'ndaki toplantıda konuşan Başkan Asya, yılbaşından itibaren karla mücadele çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek, kenti etkisi altına alan kar yağışı ile beyaz bir afet yaşadıklarını söyledi.

Olumsuzlukları halka yansıtmamak için ekiplerle koordineli bir çalışma ortaya koyduklarını aktaran Asya, 'Geçen ay içerisinde araç parkımıza yeni aldığımız 5 kamyon, 1 kazıcı kepçe, 1 süpürge aracı, 1 kar küreme aracı ve 3 binek aracımızın tanıtımını yaptık. Aynı şekilde 1 cenaze yıkama aracı, 1 cenaze nakil aracı, 1 loder ve 1 kepçeyi de önümüzdeki günlerde araç parkımıza kazandıracağız. 44 metrelik bir itfaiye aracı almak için de ihale sürecimiz de devam ediyor' diye konuştu.

Katı atık bertaraf tesisi ile ilgili bilgi veren Asya, tesisi kurmak için uzun süre uğraş verdiklerini, arsa tahsisinde ise son aşamaya geldiklerini hatırlatarak, şöyle konuştu:

'Proje aşamasına geldiğimiz tesisin kurulması çok maliyetli bir iş. Bu konuda yaptığımız farklı araştırmalar sonucunda bir şirketin Tatvan ve çevresindeki belediyelerin çöpleri ile enerji üretimi için bir mutabakat sağladığını öğrendik. O şirket ile yaptığımız görüşmede çöplerin bir ara istasyonda toplanarak götürülebileceğini ve yeni bir tesisin kurulmasından çok daha az maliyetli olacağını tespit ettik. Bunun ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah ilimizin çöp sorununu da en kısa sürede gidereceğiz. 2016 yılında da planladığımız projeleri hayata geçirmek için çalışmalarımızı başlattık. Bizim bugüne kadarki en vizyonel projemiz olan alt yapı projemiz hazırlandı. Allah'ın izniyle bu yıl inşaat sezonunun başlaması ile bu projemizin ilk kazmasını vuracağız. Bu projemizle birlikte şehrimizin her bölgesinde kazı çalışması başlayacak. Nimetleri ile birlikte çok külfetli bir proje olacak. Allah'ın izniyle bu ilin alt yapı sorununu gidereceğiz.'

Konuşmasında Eski Hükümet Konağı'nın belediye ek hizmet binası, Yıldızlı Han'ın da aslına uygun restore edilmesi projelerine yer veren Asya, bunun dışında şehirlerarası otobüs terminali yapımı, köylü garajı, 80. Yıl Hatıra Ormanı kafeterya ve çevre düzenlemesi, Karni Deresi projesi ve bilgi evleri projesinin en kısa sürede tamamlamayı hedeflediklerini aktardı.

'Bu anlamda 2016 yılında huzurun, barışın ve kardeşliğin egemen olması diler, Şubat ayı meclis toplantımızın hayırlara vesile olmasını dilerim' sözleriyle konuşmasını bitiren Asya, ardından toplantıya katılan vatandaşların istek ve şikayetlerini dinledi.

Toplantı, meclise havale edilen evrakların görüşülmesi ile devam etti.

Kaynak: AA