Bayırbucak Türkmenleri Sözcüsü Molla Açıklaması

'Elimizdeki basit imkanlarla destan yazıyoruz'.

Bayırbucak Türkmenleri Sözcüsü Sadettin Molla, Rusya, İran, Hizbullah ile onlara destek veren Irak ve Afganistan milislerine karşı ellerindeki basit imkanlara rağmen destan yazdıklarını belirtti.

Molla, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bayırbucak Türkmen bölgesinde mücadelenin devam ettiğini ve çatışmaların Kelez ile Murtlu köyleri arasında yoğunlaştığını kaydetti.

Dün kaybettikleri Kelez köyünü rejim güçlerinden geri aldıklarını ve yaşanan çatışmada 5 şehit verdiklerini ifade eden Molla, şöyle devam etti:

'Düşünün ki bir koalisyona karşı mücadele veriyoruz. Rusya, İran, Hizbullah ve ona destek veren Irak ve Afganistan'dan milisler var. Elimizdeki basit imkanlarla orada bir destan yazıyoruz. Dün Kelez köyümüzü geri alırken 5 şehidimizi verdik. Allah onlara rahmet eylesin. Şu anda Kızıldağ'a doğru bir ilerleme kaydettik. Bütün bir dünyaya karşı savaşımız var sonuçta.'

Molla, Bayırbucak Türkmen bölgesine ve daha ileri noktalara yönelik saldırıların sürmesi halinde 23 binin üzerinde Suriyelinin Türkiye'ye göç edebileceğini kaydetti.

Karşılarında insanlığını yitirmiş bir güç olduğunu aktaran Molla, 'İlk olarak okullar, sağlık ocakları, camiler ve sivil yerleşim yerlerini vuruyorlar. Rabbim zeval vermesin insanlığa sahip çıkan bir Türkiye var' diye konuştu.

Türkmenlerin Suriye'nin önemli bir unsuru olduğunun altını çizen Molla, Cenevre görüşmelerinde Türkmenlerin olmamasını kınayarak, Suriye'de Türkmensiz bir çözümü asla kabul etmeyeceklerini belirtti.

Molla, Cenevre görüşmelerinde Türkmen yetkilinin altında imzası olmayan hiçbir antlaşmayı kabul etmeyeceklerini de sözlerine ekledi.
Kaynak: AA