Başkan Demircan Açıklaması 'Tophane Halkı Adına Çok Mutluyum'

Beyoğlu’nun gözde dinlenme mekânlarından birisi olan Tophane Parkı’ndaki yenileme çalışmalarını inceleyen Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, “Çalışmalar tamamlandığında spor alanları, oturma grupları, oyun grupları ve yeşil alanlarıyla çok güzel bir park olacak. Tophane halkı adına çok mutluyum” dedi.

Beyoğlu’nun gözde dinlenme mekânlarından birisi olan Tophane Parkı’ndaki yenileme çalışmaları devam ediyor. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, bölge halkının kendisine ilettiği talepler doğrultusunda İstanbul Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından yenileme çalışmaları başlatılan Tophane Parkı’nı ziyaret ederek, çalışmaları yerinde inceledi. Parktaki yenileme çalışmaları hakkında yetkililerden bilgi alan Başkan Demircan, Tophane Parkı’nın çalışmalar tamamlandığında bölgenin gözde mekânlarından birisi olacağını söyledi.

Demircan, Tophane Parkı’nın Tophane semti için çok kıymetli olduğunu belirterek, “Tophane’de yoğun yapılaşma ve dar sokaklar bulunduğu için park yapma konusunda sıkıntı çektiğimiz bir yer. Dolayısıyla bölgedeki tek parkımızdır. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Kadir Topbaş’ın direktifleriyle ve ciddi bir harcama yapılarak tepeden tırnağa yenileniyor. Çalışmalar tamamlandığında spor alanları, oturma grupları, oyun grupları ve yeşil alanlarıyla çok güzel bir park olacak. Tophane halkı adına çok mutluyum. Yenileme çalışmaları yakında bitecek ve bizde bunun keyfini hep beraber süreceğiz” dedi.

TOPHANELİLERİN BULUŞMA NOKTASI OLACAK

Elektrik ve sulama sistemlerinin tamamen yenileneceği Tophane Parkı’ndaki bir diğer yenilik ise daha önce betondan oluşan sert zeminlerin tamamen değiştirilerek, yerine doğal granit plak taşların döşenmesi olacak. Yeşil alanların da bire bir korunarak yenileneceği parkta bulunan eski oyun grupları da tamamen değiştiriliyor. Bu eski oyun gruplarının yerine bölgenin tarihi dokusuna uygun ahşap oyun grubu konulacak. Yetkililer, parkla ilgili yenileme projesi hazırlanırken bölge halkının taleplerinin de dikkate alındığını ve projenin söz konusu talepler doğrultusunda şekillendiğini söylediler.
Kaynak: İHA