TİKA'dan Kolombiya'ya Balıkçılık Eğitimi

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ile Kolombiya Başkanlık Ajansı (APC) arasında imzalanan işbirliği protokolü kapsamında 2015 yılı Kasım ayında Türkiye’ye gelen Kolombiya Milli Su Ürünleri ve Balıkçılık Otoritesi (AUNAP) yetkililerinden oluşan heyete kapasite artırım programı düzenlendi.

TİKA'dan Kolombiya'ya Balıkçılık Eğitimi
TİKA, faaliyet gösterdiği coğrafyalarda kapasite artırımına yönelik gerçekleştirilen programları desteklemeye devam ediyor. Bu kapsamda TİKA ile APC işbirliğinde AUNAP yetkililerinden oluşan heyete Türkiye Tarım Bakanlığının katkılarıyla kapasite artırım programı düzenlendi.

Söz konusu programın ikinci ayağı olarak Tarım Bakanlığından bir heyet Kolombiya’ya giderek balıkçılık konusunda Türkiye tecrübesini aktardı ve işbirliği imkanlarını inceledi. Cartagena şehrinde balık üretim tesislerini yerinde gören Tarım Bakanlığı heyeti, Bogota ve Buenaventura’da ise balıkçılık sistemini gördü.

Tarım Bakanlığı heyetinin ziyaretinden oldukça memnun kaldıklarını belirten AUNAP yetkilileri, Türkiye ile balıkçılık alanında işbirliği yapmanın iki ülke ilişkilerine katkı sağlayacağını vurguladı. TİKA ve APC’ye teşekkür eden AUNAP yetkileri, bu tür kapasite artırımı çabalarının sürmesini istediler. Kapasite artırım programını tamamlayan Tarım Bakanlığı heyeti Türkiye’ye döndü.
Kaynak: İHA