Manisa Barosu Başkanı Arslan'dan Soma Davası Açıklaması

Soma davasıyla ilgili gelişmeler hakkında bilgi veren Manisa Barosu Başkanı Ali Arslan, 12 Aralık’ta görülecek davayla ilgili bilirkişi raporunun henüz gelmediği ve davanın Ocak ayına ertelenebileceğini söyledi.

Manisa Barosu Başkanı Arslan'dan Soma Davası Açıklaması
Manisa Baro Başkanı Ali Arslan, 12 Aralık Pazartesi günü görülecek olan Soma davasının 13. duruşmasıyla ilgili son gelişmeler hakkında bilgi verdi. Beklenen bilirkişinin henüz dava dosyasına eklenmediğini söyleyen Arslan, davanın büyük olasılıkla Ocak ayına erteleneceği bilgisini verdi. Arslan, "Soma faciasıyla ilgili 301 işçimizin şehit olduğu davanın 13. duruşması pazartesi günü Akhisar Ağır Ceza Mahkemesinde yeniden başlayacak. Bir önceki duruşmamızda ek bilirkişi raporu gelmemesi nedeniyle 12 Aralık 2016 tarihine bırakılmıştı. Ama bugün itibariyle hala dosyaya ek bilirkişi raporu gelmiş değil. Bu anlamda tabi ki mahkeme yeniden ek bilirkişi raporunun beklenmesine karar vererek, bilirkişilerden raporu talep edecek. Bir başka güne duruşmanın ertelenmesi mümkündür. Ertelemesi gerekiyor. Zaten rapor gelmeden herhangi bir işlem yapılabilmesi mümkün değil" dedi.



"Alp Gürkan 28 Aralık’ta ifade verecek"

Soma Holding A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Alp Gürkan ve beraberindeki yönetim kurulu üyesi olan Mustafa Yiğit, Haluk Evinç, Hayri Kebapçılar ve Murat Bodur’la ilgili açılan davalarla ilgili son durum hakkında bilgi veren Arslan, "Alp Gürkan ve diğerleriyle ilgili Akhisar Ağır Ceza Mahkemesinde açılan yeni davada sanıkların talimatla ifade alımları devam etmekte. Geçen hafta içerisinde Soma’da iki sanığın ifadesi alınmıştı. 13 Aralık 2016 tarihinde de İzmir Ağır Ceza Mahkemesinde Hayri Kebapçılar’ın ifadesi alınacak. 28 Aralık 2016 tarihinde de Alp Gürkan’ın ifadesi İstanbul Ağır Ceza Mahkemesinde alınacak. Büyük bir olasılıkla mahkeme duruşmayı Ocak ayına bırakacak. Ocak ayında da sanık ifadeleri tamamlanmış olduğunda diğer dosyada o dosyayla bu dosyanın birleştirilmesiyle davanın birlikte yürüyeceğini ve tüm sanıkların esas ana dosya içerisinde yargılanacağını düşünüyoruz" dedi.

Öte yandan, Soma davasının görülmesi için Ağır Ceza Mahkemesine dönüştürülen Reşatbey Mahallesi Atatürk Parkı içerisinde bulunan Kültür Salonu etrafında güvenlik çemberi çalışmaları tamamlandı. Akhisar Cumhuriyet Başsavcılığı personeli, Akhisar İlçe Emniyet Müdürlüğü personeli ve Akhisar Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğüne bağlı ekiplerce mahkeme salonu etrafında güvenlik duvarları oluşturuldu.
Kaynak: İHA