'İhracat Kredileri, KOBİ'lere Can Suyu Olacak'

Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Ünlütürk: 'İhracat kredilerinde garanti teminatının yüzde 100 olmasıyla ihracatçıların finansman sorunu giderilecek ve çarklar daha hızlı dönecek'.

Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk, ihracat kredilerinde garanti teminatının yüzde 100 olmasıyla ihracatçıların finansman sorununun giderileceğini ve ekonomide çarkların daha hızlı döneceğini belirtti.

Ünlütürk yaptığı açıklamada, Başbakan Binali Yıldırım tarafından dün açıklanan Ekonomi Koordinasyon Kurulu kararları içindeki teşvik ve tedbirlerin ihracat dünyasında memnuniyetle karşılandığını bildirdi.

'Yıllardır dile getirdiğimiz 'üretimin itibarlı hale getirilmesi' talebimiz karşılık buldu. Sanayicinin itibarının önü açıldı.' ifadesini kullanan Ünlütürk, Türkiye ekonomisinin sıcak parayla iyileşmesinin mümkün olmadığını vurguladı.

Sürekli olarak, Türkiye’nin ekonomisini üreterek, ihracat yaparak zinde tutabileceğini dile getirdiklerini bildiren Ünlütürk, şunları kaydetti:

'Son açıklanan teşvik paketinde üreten ve ihracat yapan, ağırlığı KOBİ niteliğindeki işletmelere can suyu olacak tedbirleri görmekten mutluyuz. İhracat kredilerinde garanti teminatının yüzde 100 olmasıyla ihracatçıların finansman sorunu giderilecek, çarklar daha hızlı dönecek, ekonomi canlanacak. Hükümet verdiği desteğin karşılığını istihdam, vergi, sosyal barış olarak fazlasıyla geri alacak.'

Gelecek yılın kamu için 'tasarruf yılı' olarak açıklanmasını da yerinde bir karar olarak gördüklerini ifade eden Ünlütürk, yeni istihdam yaratan işletmelere ilk yıl asgari ücretin yarısı, ikinci yıl süresince yüzde 25’ine kadar verilecek desteğin de etkili sonuç vereceğine inandıklarını belirtti.
Kaynak: AA