HDP İstanbul Milletvekili Paylan Açıklaması

'OHAL şartlarında anayasa yapılmaz. OHAL adı üzerinde olağan dışı bir haldir ve olağan dışı halde toplumun geleceğini etkileyecek anayasa tartışması yürütülemez'

HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan, 'OHAL şartlarında anayasa yapılmaz. OHAL adı üzerinde olağan dışı bir haldir ve olağan dışı halde toplumun geleceğini etkileyecek anayasa tartışması yürütülemez.' dedi.

Paylan, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin kapalı kapılar arkasında konuştukları bir anayasa önerisiyle karşı karşıya kalınacağını söyledi.

Anayasa değişikliğinin, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının gelecek on yıllarını etkileyecek bir değişiklik olacağını savunan Paylan, 'OHAL şartlarında anayasa yapılmaz. OHAL adı üzerinde olağan dışı bir haldir ve olağan dışı halde toplumun geleceğini etkileyecek anayasa tartışması yürütülemez.' ifadesini kullandı.

Garo Paylan, Meclisin, yargının, basının işlemediği, sivil toplum örgütlerinin katkısının alınmadığı bir ortamda anayasanın yapılamayacağını ileri sürdü. 'Yedek milletvekilliğinin' tartışıldığını savunan Paylan, bunun milletvekilleri üzerinde ciddi bir baskı kuracağının altını çizdi.

Paylan, anayasa değişikliğine ilişkin Genel Kurulda yapılacak görüşmelerde gizli oy şartları yerine getirilebilirse, anayasa değişikliği önerisinin 300 oyu bile bulamayacağını öne sürdü.

Kaynak: AA