4. Satın Alma Gastronomi Teknik Sektör Buluşması

Otel Satın Alma Müdürleri Eğitim ve Derneği (OSMED) tarafından düzenlenen 4. Satın Alma, Gastronomi Teknik Sektör Buluşması Antalya'da başladı.

Belek turizm merkezindeki bir otelde başlayan toplantıya, otel satın alma müdürleri, genel müdürler ve turizm sektörü çalışanları katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan OSMED Başkanı Murat Arıncı, her şey dahil turistik tesislerde alakart sistemin yeterince çalıştırılmadığını, bu nedenle de gastronomi konusunda müşteri memnuniyetlerinin yeterince yakalanamadığını kaydetti.

Son dönemde otellerdeki kaliteli personelin de kaybedilmeye başlandığına değinen Arıncı, şöyle konuştu:

'En büyük sıkıntımız, otellerde boş toplamak için eleman arıyoruz. Bazı arkadaşlarımız, 15-20 yıl önceki otelciliği anlatıyor. O dönemdeki çalışma zevkini konuşuyorlar ve o günleri özlüyoruz. Alakartları çalıştıracağız ki müşteri memnuniyetini kazanacağız. Bizdeki gastronomi zenginliği dünyada hiçbir ülkede yok. Bizim kültürümüz çok önemli. Avrupa'da insanlar dondurulmuş yemekleri ısıtıp yiyorlar. Ülkemizdeki bu sektörün çıkışını sizin gibi gönül dostlarıyla birlikte kaliteli ürünler sunarak yapacağız.'

Kaynak: AA