TOKİ İlkokulunda Konferans Salonu İle Serbest Etkinlik Ve Mutlu Çocuk Yaşam Alanı Açılışları Yapıldı

Bilecik Merkez TOKİ İlkokulunda Konferans Salonu ile Serbest Etkinlik ve Mutlu Çocuk Yaşam Alanı’nın açılışları yapıldı.

TOKİ İlkokulunda Konferans Salonu İle Serbest Etkinlik Ve Mutlu Çocuk Yaşam Alanı Açılışları Yapıldı
Gerçekleştirilen açılışa İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Tahsin Yazır, Maarif Müfettişleri Başkanı Ramazan Gözen, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Metin Sarıfakıoğulları, Silkar AŞ. Müdürü Nurtaç Akgöz, Oruçoğlu Firma Yetkilisi Şeref Oruçoğlu, Okul Müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Silkar A.Ş.nin katkılarıyla yapılan Konferans Salonu ile Serbest Etkinlik ve Mutlu Çocuk Yaşam Alanı’nın açılışı İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş ve Şirket Müdürü Nurtaç Akgöz’ün kurdele kesmesiyle gerçekleşti.

TOKİ İlkokulu Müdürü Fikret Başak, yaptığı konuşmada, eğitim konusunda devletin yaptığı yatırımların yanında sivil toplum örgütlerine ve özel girişimcilere de büyük görev düştüğünü belirtti.

Silkar A.Ş.nin her sene eğitime yaptığı katkılarla bu görev ve sorumluluğunu fazlasıyla yerine getirdiğini belirten Başak, fabrika yöneticilerine teşekkür etti.

Ardından İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, bir konuşma yaptı. Eğitimin hiç şüphesiz ülkenin kalkınmasında ve ileri gitmesinde çok önemli bir unsur olduğunu belirten Durmuş, “Çocuklarımızı yetiştirirken en iyi eğitim olanaklarını onlara sunmanın, onları nitelikli, iyi yetişmiş bireyler olarak vatanını, milletini seven ve yüceltmeye çalışan, içinde yetiştiği toplumla barışık ve mutlu insanlar olarak yetiştirmenin ortak amacımız. Tüm çabalarımız, tüm mesailerimız bunun için” dedi.

"İnanıyorum ki öğrencilerimiz başarılı etkinlik ve programlara imza atacaklardır"

Durmuş, eğitim sistemine değindiği konuşmasında sözlerine söyle devam etti:

“Eğitim sistemimiz ne kadar iyi olursa olsun, alt yapı ve fiziki şartlar da eğitimimizin kalitesini etkilemektedir. Sınıf başına düşen öğrenci sayısı, okulda laboratuvar, kütüphane, spor salonu gibi bölümlerin bulunup bulunmaması, ders araç ve gereçlerinin yeterli olup olmaması, eğitim hizmetlerine doğrudan etki eden faktörler arasındadır. Bu bağlamda devletimizin eğitime ayırdığı pay, ülkemizin gelişmişliğiyle orantılı olarak gün geçtikçe artmaktadır. Bunun yanında özel sektör kuruluşları ve hayırsever vatandaşlarımız da okul ve kurumlarımıza büyük katkılar sağlamakta ve eğitim davasına omuz vermektedirler. Bunlar, milletimizin eğitim işlerine ne kadar duyarlı olduğunun da bir göstergesidir. Bu anlayışın bir sonucu olarak bugün, öğrencilerimize sosyal ve kültürel açıdan daha iyi olanaklar sunmamıza ve daha verimli etkinlikler yapmalarına fırsat verecek olan TOKİ İlkokulu Konferans Salonu ile Serbest Etkinlik ve Mutlu Çocuk Yaşam Alanı’nın açılışını gerçekleştiriyoruz. İnanıyorum ki öğrencilerimiz bu salon ve yaşam alanıyla okullarını daha çok sevecekler, başarılı etkinlik ve programlara imza atacaklardır. Öğretmenlerimiz de derslerini daha verimli işleme olanağı bulacaklardır. Bu duygu ve düşüncelerle açılışını yapmakta olduğumuz Konferans Salonu ile Serbest Etkinlik ve Mutlu Çocuk Yaşam Alanı’nın TOKİ İlkokulumuza, öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve velilerimize hayırlı olmasını diliyorum. Katkısı olan Silkar A.Ş. yetkililerine, çalışmayı gerçekleştiren Oruçoğlu firma yetkililerine teşekkür ediyorum.”

Konuşmaların ardından İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş katkılarından dolayı, Silkar A.Ş. Müdürü Nurtaç Akgöz’e plaket takdim etti.
Kaynak: İHA