Altın Günleri Kahvehaneye Taşındı

Tekirdağ'ın Hayrabolu ilçesinde kadın girişimci Buday'ın sadece hemcinslerinin girebileceği kahvehane açması sonrası, yörede altın günleri Kadınca Kadınlar Kahvehanesi'nde yapılmaya başlandı Kahvehane işletmecisi Buday: 'Hayrabolulu hemcinslerim için büyük ihtiyaçmış. Özellikle altın günleri için kahvehane bir vazgeçilmez buluşma noktası oldu'

ÖMER URAL - Kadınların evlerinde sırayla düzenlediği altın günleri, Tekirdağ'da kahvehaneye taşındı.

Hayrabolu ilçesinde kadın girişimci Serap Buday'ın sadece hemcinslerinin girebileceği kahvehane açmasının ardından, altın günleri Kadınca Kadınlar Kahvehanesi'nde yapılmaya başlandı. Altın günlerinin, çiğ köfte ve kısır buluşmalarının gerçekleştiği kahvehanede şen kahkahalar eşliğinde geçen sohbetlerde demli çay, okkalı kahveler ikram ediliyor.

İşletmeci Serap Buday, AA muhabirine, küçüklüğünden bu yana sadece kadınlara özel bir kahvehane olması hayalini kurduğunu belirterek hayalini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Kahvehanesini kadın erkek eşitliğinin bir parçası olarak gördüğünü ifade eden Buday, 'Bizim neyimiz eksik, diye düşündüm burayı da açtım. İlgiden de destekten de memnunum. Hayrabolulu hemcinslerim için büyük ihtiyaçmış.' dedi.

- 'Evlerinde telaştan arkadaşlarıyla muhabbet edemiyorlar'

Özel günlerinde buluşmak için gelenlerin yanı sıra sadece el işini yapmak için kahvehaneye uğrayanlar olduğunu belirten Buday, şöyle devam etti:

'Özellikle altın günleri için kahvehane bir vazgeçilmez buluşma noktası oldu. Hanımlar siparişlerinin hazır olduğu masalarda zahmet etmeden, nasıl ikram ederim, ne zaman ikram edeyim telaşından ziyade sadece arkadaşlarıyla ilgileniyorlar. Bu da onların hoşuna gidiyor çünkü evlerinde telaştan arkadaşlarıyla muhabbet edemiyorlar. Böyle olunca, altın günleri için ev ev gezmektense kahvehanemde buluşuyor sadece kimin evine gidileceği için değil altının kime verileceği için kura çekip bir sonraki buluşmada yine burada buluşuyorlar.'

Kadın kahvehanesinin müşterileri de işletmeden memnun. Kadınlar, misafir ağırlamadaki telaşı bir kenara bırakıp sadece konuklarıyla ilgilendiklerini belirtiyor.

Müşterilerden Zeliha Kırnık, sadece kadınlara özel bir mekan olduğu için arkadaşlarıyla daha samimi bir ortamda buluştuklarını dile getirerek gün geçtikçe ilginin arttığı kadın kahvehanesinin yakında mekanını büyütmek zorunda kalabileceğini kaydetti.
Kaynak: AA