Yalova Üniversitesi Rektör Adayı Yücesoy Açıklaması

'Misyonumuz, Yalova Üniversitesi'ni yüksek kalitede ürünler ortaya koyabilecek bilimsel çalışmalar üreten, vizyonu geniş, analitik düşünen, çalışkan devletini ve milletini seven idealist öğrenciler yetiştirebilen lider üniversite haline dönüştürmektir'.

Yalova Üniversitesi Rektör adayı Fehime Julide Hızal Yücesoy, 'Misyonumuz, Yalova Üniversitesi'ni yüksek kalitede ürünler ortaya koyabilecek bilimsel çalışmalar üreten, vizyonu geniş, analitik düşünen, çalışkan, devletini ve milletini seven idealist öğrenciler yetiştirebilen lider üniversite haline dönüştürmektir.' dedi.

Yücesoy, kent merkezindeki bir restoranda düzenlediği basın toplantısında, Yüksek Öğretim Kurulu'na (YÖK) 28 Kasım'da adaylık başvurusu yaptığını söyledi.

Yalova Üniversitesi'nde kurumsal yapılanmanın gerektirdiği mekanizmaları işler hale getirerek kurumsal yapıyı güçlendireceklerine dikkat çeken Yücesoy, şunları kaydetti:

'Sorun üreten üniversite yerine çözüm odaklı üniversite olacağız. Üniversitedeki akademik, idari ve eğitimle ilgili sorunların yanı sıra kentle iletişimsizlik, mülkiyet gibi sorunları ve bunların çözümlerini biliyorum. İnovasyon ve patent üretebilecek Ar-Ge çalışmalarına önem ve destek vereceğiz. Hukukun üstünlüğü bilinciyle kamu menfaatlerini en üst düzeyde tutarak farklı disiplinlerden bilimsel bakış açısıyla dinamik ve kollektif çalışma içinde bilgi, değer ve proje üreteceğiz.'

Akademik personelin Yalova'da yerleşik hayata geçmesi için çalışacağını belirten Yücesoy, 'Akademik personelin birçoğu, özellikle rektör yardımcıları, dekan, enstitü müdürü, bölüm başkanı gibi idari görev alan akademik personel halen İstanbul'dan gelip gitmekte ve idari görevde bulundukları halde bu üniversiteye 2 veya en fazla 3 gün gelmektedirler. Bu durum üniversitede işleyişe ve sürekliliğe engel olmaktadır. Yalova Üniversitesi'ni temsil eden akademisyen ve idarecilerin derdi feribota yetişmek olmamalı. Bu sebeple Yalova'da yerleşik hayatı özendirici tedbirler alacağız.' şeklinde konuştu.

Yücesoy, daha sonra projeleri hakkında detaylı bilgiler verdi.
Kaynak: AA